Rozhovor: ANIME TORMENT  - nad novým EP a plánech do budoucna, Covidu natruc.

Rozhovor: ANIME TORMENT - nad novým EP a plánech do budoucna, Covidu natruc.

S ANIME TORMENT jsem hodil řeč, jak to bohužel v těchto časech bývá, online formou, aby ten osobní kontakt byl zachován alespoň po kabelech. „Void Terror“ je stále čerstvou záležitostí, a nejen o něm byl tento rozhovor. Rozhovor proběhl, kdy kapela hledala druhého kytaristu, nyní jsou ANIME TORMENT opět v kompletní sestavě.

 

Medyed: Já vím, ale naše obec čtenářská asi ještě neví, úvodem obligátní dotaz, co je u ANIME TORMENT nového?

Anime Torment: Ahoj Medyede. Co je u nás nového? Tak především to, že aktuálně jsme bez druhého kytaristy a sháníme tak náhradu. Dále vyčkáváme, jak se současná pro živé hraní nepříznivá situace vyvine a jak se bude dát nějak fungovat. Hrozně nám živé vystupování chybí, ale musíme vydržet a my v tuhle chvíli děláme všechno proto, až to situace alespoň trošku dovolí, abychom byli připraveni.

Medyed: Jistá naděje se rýsuje u venkovních akcí...

Anime Torment: V dnešní době bude asi každý rád za cokoliv. Do vypuknutí pandemie jsme měli takový pocit, že lidé byli už zhýčkaní, akcí bylo mraky a lidi šli kolikrát dvakrát týdně do kina, místo na koncert. Myslíme, že v jistém ohledu korona virová krize pomůže opět probudit chuť chodit na koncerty, zvednout prdel od počítačů a užit si pořádný koncert.

Medyed: Jak Vás mám vcelku naposlouchané, myslím tím starší tvorbu, přijde mi v souvislosti s aktuálním EP, že jste jaksi dravější. Byl to záměr nebo naprostá přirozenost?

Anime Torment: Z části je to zásluhou nového kytaristy, který se již podílel na tvorbě EP „Void Terror“ a z části tím, že se chceme někam posouvat. Více znát to bude na novém albu, směrem k většímu přitvrzení a nezůstat u jednoho stylu a oprostit se od výrazného vlivu metalcoru a otevřít se větší pestrosti. Teď už staronový kytarista přišel s odlišným laděním a na novém albu to bude slyšet. Jsme především koncertní kapela, která hraje kolem padesáti koncertů ročně. Klipy a alba jsou sice skvělá věc, ale chceme být především na tom podiu.  

Medyed: Když jsi nakousnul to živé hraní, poslední koncert, na kterém jsem byl, byli URIAH HEEP koncem ledna minulého roku, od té doby prdlajs...

Anime Torment: Tak to je sakra dlouhá doba. My jsme vzhledem k situaci měli relativně super léto, i když jsme přišli o minitour. I tak jsme měli poslední akce v září, kdy jsme odehráli dva gigy. Naposledy jsme vymetli „Pořezanej ksicht“ a poté se všechno opět posralo a veškerá kultura dostala tvrdou stopku, která trvá doteď.

Medyed: Ok, zpět k aktuálnímu EP. Můj osobní dojem z „Void Terror“ i z předchozího „Afterlife“ je ten, že ač moderní album, pořád z něj cítím ten starý zpráchnivělý death metal jako pevný základ.

Anime Torment: Je to tak, to nás na tom právě baví. Nebavilo by nás drhnout jeden styl pořád dokola, v tomhle jsme jako kapela zajedno. Reakce od lidí jsou často v tom duchu, jak popisuješ.

Medyed: Reakcí na „Void Terror“ se na našich končinách vyrojilo dosti. Zaznamenali jste ohlasy i mimo území české kotliny?

Anime Torment: Po vydání bylo reakcí poměrně hodně a ve většině velmi pozitivní. Ještě teď se občas něco objeví a jak jsem říkal, většinou jde o pozitivní ohlasy.

Medyed: Teďka jeden takový postřeh, když porovnám Váš živý projev se studiovkami, musím konstatovat, že se Vám daří postupně tu energii z pódia dostávat i do „lisované“ formy...

Anime Torment: Děkujeme, určitě chceme, aby poslech z desky byl stejně energický jako na stagi, kde to má samozřejmě přidanou hodnotu. Na pódiu do toho musíš dát všechno a lidé by měli ideálně odcházet se super zážitkem. Nicméně co se lisované formy týče, komu se líbil „Void Terror“, na novém albu si bude chrochtat blahem!!!

Medyed: Covid necovid – nedá mi to a zeptám se na plány do budoucna a pokud to covid situace dovolí, plánujete vyjet do kapitalistické ciziny?

Anime Torment:  Bery:  Plány jsou jednoznačný. Jakmile to půjde ihned se vrhnout na živé vystupování, to nám opravdu nepopsatelně chybí. Co se týče nějaké ciziny…, tak jasně! Na podzim bychom měli odjet tour po Evropě se super kapelami a kamarády Epicardiectomy, super týpkem Putrid Pilem a v čele s Kraanium, takže se modlíme, aby už to konečně vyšlo!

No a co je dalšího v plánu je nové plnohodnotné CD. Makáme na tom a těšte se!

facebook.com/animetorment/                        

bandzone.cz/animetorment 

Naše recenze na poslední dvě alba si můžete připomenout zde:

metal-line.cz/anime-torment-afterlife

metal-line.cz/articles/anime-torment-void-terror
             

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>