Promorecenze: ANIME TORMENT – Void Terror EP /2021/ Slovak Metal Army

Promorecenze: ANIME TORMENT – Void Terror EP /2021/ Slovak Metal Army

Že jsme se přepsali v roce? Ale vůbec ne. EP „Void Terror“ skutečně vyjde až zkraje roku 2021. Díky laskavosti kapely a stejně tak i Jura Haríně ze SMA máme tento drtivý matroš k dispozici už teď s hromským předstihem. Předchozí brutální potvorstvo „Afterlife mě totiž uhranulo natolik, že v mé pološílené mysli a rovněž i na základě vstřícnosti obou výše uvedených vyklíčil nápad udělat řádnou promo recenzi, co Vás na počátku příštího roku čeká a na co se mnozí již s pořádnou dávkou netrpělivosti těšíte.

ANIME TORMENT zní na novém EP ještě o kus brutálněji než kdy jindy. Jako kapela zrají jak dobré víno, „Void Terror“ na sebe nabralo navíc výraznější death metalovou zatuchlost, aniž by byl  deathcore upozaděn. Nechci ANIME TORMENT srovnávat s dalšími kapelami, v tomto okamžiku by spíše chtěl, aby byla zdůrazněna výše kvalitativní mety, které ANIME TORMENT s „Void Terror“ dosáhli a na jeho základě se mohou směle měřit se světovou extratřídou, které můžou drze hledět do očí bez nemístného sebepodceňování. Čtvero skladeb plus dva bonusy jsou toho jasným dokladem – čtyři podobenství orkánu nejvyššího stupně, po okraj napěchované živočišnou energií, silnými nápady a odpovídající hráčskou zručností. A dobře mi tak, odříkaného chleba vždy bývá největší krajíc. Já, který pohlížel na deathcore (vlastně na metalcore vcelku) jako na styl, který mi nepřinášel mnoho endorfinů a sem tam utrousil pár peprných slov na jeho adresu, pěji ódy na deathcorovou kapelu. Že se cosi děje a mé nechutenství zvolna ustupuje, naznačovala zpřed tří let právě recenze na „Afterlife“. Dost možná za to může onen technicko death metalový nátisk, že se ve stylu ANIME TORMENT cítím více či méně v domácím prostředí, nebude pravděpodobně daleko od reálného stavu věcí vezdejších. Budiž připsáno ANIME TORMENT ke cti, že krom nich se to mnoha kapelám nepodařilo (takový je Medyed  na deathcore prevít), jen snad WHITECHAPEL, THE BLACK DAHLIA MURDER a jistým Australanům…a teď obelstít sklerózu a vzpomenout si, jak se jenom jmenují…jóóóó…už cvaklo – THY ART IS MURDER!

A ten „murder“ přichází s „Void Terror“!!! ANIME TORMENT jsou totiž na novém EP vpravdě vražední. A je šum a fuk, zdali si to smaží nekompromisně kupředu v kulometném tempu, nebo posluchače pitvají na součástky během pomalých pasáží. „Void Terror“ přináší maximálně koncentrovanou smrtelnou směs špičkové kvality, která je v jejich odborných rukou smrtící zbraní v tom nejlepším metalovém hudby smyslu!!! Při vší brutalitě si kapela ponechává dostatečný manévrovací prostor pro výrazovou pestrost a melodické linky, tyto jsou logicky poněkud skryty pod brutálním pancířem, ovšem při pozornějším poslechu se jejich chuťové odstíny bez problémů projeví. Každá ze šesti skladeb disponuje vlastní náladou a odlišnými emocemi, brutální technický death metal a deathcore neustále svádí lítý souboj, výsledkem je impozantní a brutální metalové album, kdy pranic nesejde na kratší stopáži, ba naopak, v konečném důsledku jsou invence a tuny energie nakoncentrovány s vyšší hustotou a drtivá účinnost nového materiálu je zaručena!!!

Medyed

bandzone.cz/animetorment

facebook.com/animetorment/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>