ORLÍK A TUBLATANKA „NA OBRAZOVCE“ ČESKÉ TELEVIZE

ORLÍK A TUBLATANKA „NA OBRAZOVCE“ ČESKÉ TELEVIZE

Pro mne osobně je vždy velkou zajímavostí, když se některá tvrdá písnička dostane do pořadu zcela odlišného typu – viz náš někdejší článek o mihnutí se kernovské Exploze v jistém studentském filmu: 

https://www.metal-line.cz/articles/kuriozita-skupina-kern-ve-studentskem-filmu-z-roku-2019-2157

Tentokrát mne zaujala přítomnost Orlíku (My proti nám) v jednom z dílů cyklu České televize Co by kdyby – Češi válčili se Slováky (2011). A kdyby jenom Orlík! Byť ten je viditelnější, neb zní hnedle na startu, pozorný divák však odhalí rovněž podkresovou přítomnost Tublatanky v čase stopáže 9:49 – 10:39 (Pravda víťazí).

V závěrečných titulcích o tom ovšem nenajdete ani zmínku, poněvadž ani jeden ze zmíněných songů zřejmě netvoří součást archivu Redakce zpravodajství ČT (kterak se v závěru píše). 

Pravda, nahá ženská zde sice na rozdíl od obsahu shora prezentovaného odkazu není, ale pakliže tento dokument zhlédnete celý, možná si řeknete, že to je jenom dobře…

Mimochodem, na hudební režii se spolupodílel můj spolužák ze základky a syn slavného bubeníka Progresu Zdeňka, pan Honza Kluka. No jo, vyrobilo televizní studio Brno.

Hmmm, a na samotný závěr dokumentu slyšte píseň nejkrásnější, národní hymnu Kde domov můj…

Sestavil Dědek.

  

 

No a pro úplnost:

Orlík:

Tublatanka:

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>