KURIOZITA - SKUPINA KERN VE STUDENTSKÉM FILMU Z ROKU 2019

KURIOZITA - SKUPINA KERN VE STUDENTSKÉM FILMU Z ROKU 2019

To si takhle člověk v sobotu v noci lehce pospává, když se najednou probudí, a vzbudí se přesně na jeden z krátkých studentských filmů, jež tou dobou běží na programu ČT Art. Jasně, chtěl jsem se dívat na ono celé studentské pásmo, což se mi sice v důsledku únavy nezdařilo, leč probudil jsem se právě včas. Mžikám ještě očima do mžikající obrazovky, když najednou si říkám … ty vole, to znám – „Když vládne noc“…

Krátký film Luboše Kučery s názvem Vyměnila jsem si směnu (2019) je zajímavý nejenom svou surovou a syrovou atmosférou, pročež jej vřele doporučuji zhlédnout (33 minut), ale z mého osobního metalového pohledu též skutečností tou, že v něm zní jedna z nejslavnějších skladeb brněnské skupiny Kern – Exploze; v závěrečných titulcích je sice uvedena pod nepřesným, „zlidověle“ dvouslovným názvem Exploze snů, to ovšem ničeho nemění nad touto kernovskou filmovou kuriozitou, poněvadž „vzpomenout si“ na Kern filmovou tvorbou z roku 2019, tj. přesně po 30 letech od vydání zmíněné písně, to už si zaslouží pozornost.

Tož kdož chcete, pusťte si v čase 13:20 – 14:17, s drobnou přestávkou, jako podkres filmové scenérie (mj. viz rohlík a rum) nesmrtelnou Explozi, anebo si tento počin pusťte klidně celý, on vážně stojí za to. Mimochodem, Anita Gregorec je opravdu k nakousnutí, třebaže ta svěží nahá prdelka v čase 3:10 patří bohužel jenom její „konkurentce“ :-).

Drobný erotický moment je jistě zajímavý, nicméně mnohem silnější jsou v již zmíněné syrovosti a surovosti jiné scény, například:

„Proč jsi pořád tak hodný na mě?“ – „Někdo musí.“

Zdraví Dědek.  

https://www.ceskatelevize.cz/porady/12298337393-vymenila-jsem-si-smenu/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>