O JIŘÍM VALTEROVI – Díl prvý: BIG BOSS U NÁS NA KRAVÁKU

O JIŘÍM VALTEROVI – Díl prvý: BIG BOSS U NÁS NA KRAVÁKU

Píše se rok 1991, Kraví hora, gymnázium Lerchova vedle Teplačky, připlouvá Volha, řídí Blackosh, přijíždí Big Boss. Po sérii rozhovorů se šéfem ROOTu různě v novinách, první demokratická beseda face to face na svobodném gymnáziu, za předchozího souhlasu ředitele, písničkáře Petra Kovače.  

To ovšem musím pravda trošku vysvětlit. Kovač nás učil přírodopis, tož jsem za ním jednou zašel, že bych chtěl na škole udělat besedu s metalovým zpěvákem. No víc jsem neřekl, to je fakt. A on neřekl nic víc, než že jo. Vylepil jsem po budově plakáty se sloganem „Beseda: SATANISMUS“ a spustila se mela. I po revoluci.

Tož totálně narvaná učebna, to ještě jo (moderoval kolega Jan Strouhal), Big Boss vyprávěl o sto šest set šedesát šest, aj video z nikdy nevydané VHS se pouštělo, ale potom, to bylo něco.

Tuším, že to bylo ve středu, kdy jsme měli právě ten přírodopis. Do učebny vtrhl ředitel, vážený pan ředitel Kovač, a prej že zvažuje, že mi dá ředitelskou důtku. Uctivě jsem vstal a ptám se proč. Že mu od maminek zvonily telefóny, že prej sou u nás satanisti. Slušně jsem se ztopořil a říkám mu, pane řediteli, ale vy jste mi to povolil a nic dál jste se neptal.

Musím uznat, že byl frajer, zalapal po dechu a tu ředitelskou důtku mi nedal. Nevím, možná se mne tehdy zastala i má třídní Rajnošková (její manžel dělal v TV Brno dechovkový hitparády, čili satanžel žádnej black), jejíž maminka bydlela s Big Bossem v baráku, a Jura když šel nakupovat, tak se jí ptal, jestli něco nepotřebuje. A ona pak hlásila: „Ten pan satanista, ten je tak hodnej!“ – Cha cha. Ale to už trochu kecám. 

P.S.: A když mne asi o dva roky později Kovač zkoušel z bylinek, dal mi jedničku. Kovači, díky, byls frajer! A na tom Tvojem gymnáziu na Kraváku (dneska na Žižkově) jsem v květnu 1994 odmaturoval za čtyři, a hnedle v tu středu to zapil lahváčem a večer na Lesný s Mírou Kováříkem (R.I.P.).  

Ovšem na besedu s Big Bossem se zapomenout nedá – ta byla totiž taky za jedna! Juro, díky!!!

P.S.: A propos, Jura Valter nechtěl ani korunu, celou tu besedu udělal zadarmo! A kupodivu ani Blackosh nechtěl kachle za naftu… (viz ona Volha :-).

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>