Nové CD Albandu Reziduum!

Nové CD Albandu Reziduum!

Co z nás vůbec zbylo...a co po nás asi zbude

Vážení přátelé, ne. – NE, jako že je to neuvěřitelné, a To se mi jen zdá. 

Po takřka celé dekádě, což je údobí znamenající čtvrtinu masmediálního působení jednoho z našich nejlepších metalových hlasů, pana Jaroslava Alberta Kronka, vydává akustické těleso Alband své druhé CD. CD REZIDUUM. 

Za celou tu dobu vyšel kapele akorát jeden, ovšem vynikající singl (Zbude ze mě půl/ Let let), na obalu s populárně zkráceným názvem – viz místo slova Reziduum jen RDM. Až jsem se už trochu bál, že správný název je RGN, totiž Rezignuju. ;-) 

To se naštěstí nestalo, neb Kronkovci a spol. jedou úspěšně dál. Nicméně ten název Reziduum odpovídá jenom trochu: protože to vlastně není zbytek, zůstatek ani pozůstatek,  je to naopak maximum. Ne Reziduum, ale Maximum, tak se ta nová deska mohla jmenovat. Leč možná to vlastně není Maximum, protože v těch našich brněnských braších dřímá ještě něco víc, oni složí ještě další, Maximálně Rezonující UM (Maxi-um?). Nebo akustický dům? Doom? 

Nyní je ale potřeba pokřtít Reziduum, za účasti člověka, který je maximálně oddán muzice, pana Honzy Toužimského z Arakainu, i za účasti dvou Petrželů, člena Albandu Zbyňka i jeho bráchy Aleše. 

Kromě nich budou v letním špilberském kině další pánové, kteří pro tuzemskej tvrdej rock fakt dost udělali: neuvěřitelně nadaný „mladík“, jak já říkám klouzavý bubeník Víťa Franěk, rozestrunný virtuos Mirek Horňák (kterej si vzal kvůli silonkám nejmilejší babu na světě), basový vinař Libor Tygr Salto Mortale Machata, jenž se v roce 1986 na brněnské Rosničce propadl pódiem takřka do pekla, a zpěvák, pro nějž bude moje srdce bít - až bigbít - do skonání mého života, třebaže jej budu klidně v případě své potřeby kdykoli za cokoli „kritizovat“: Pan Jaroslav Albert Kronek. 

Kdož chceme, přijďme se ve čtvrtek 30. srpence Léta Páně 2018 vyšplhat na ten náš krásnej brněnskej hrad, a přijďme pokřtít to „devítiletý“ dítko, jež si křest opravdu zaslouží. Ono sice, až na něj budeme cákat tu „svěcenou pivní pěnu“, bude hodně rockově křičet, ale myslím, že my budeme rádi „křičet“ s ním.

Alband na hrad? – Tak to jo.

Sestavil Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>