MĚSÍC NEBO MARS: PLANETÁRIUM? - AlbandáriUM!   aneb  KDYŽ SI VE SKLEPĚ UŽIJEŠ PATNÁCTKU

MĚSÍC NEBO MARS: PLANETÁRIUM? - AlbandáriUM! aneb KDYŽ SI VE SKLEPĚ UŽIJEŠ PATNÁCTKU

Report / 15 let Albandu / sobota 20. dubna 2024, od 20 hodin / Brno, Metro Music Bar

Veliké poděkování rockové bytosti, bez níž bych tento report tentokrát fakt nedal – děkuju, Cethy.

Ono s těmi patnácti lety je to trochu jako s Kernem – tam se taky dějiny přou, kdy vlastně přesně vznikl. Takže klidně věřme tomu, že Alband má „jenom“ 15 let, a usmívejme se, že za chvíli už bude konečně dospělý.

Onen (málem jsem napsal onan, proč asi?) sobotní večer začal už ráno, kdy jsem si otevřel první pivo, a jak hádáte správně, bylo nealkoholické :-). No zkrátka či vlastně zdlouha to byla celodenní jízda, která vyvrcholila večerním sejšnem s Albandem, sice bez ZaHRaDy, ale věřte mi, že moje zahrádka byla za ten celej den fakt docela slušná.

Úplně narvaný Metro, nedalo se projít, nedalo se fotit. Total masakr. Akorát Twiggy Machata měl v Metru metrů jak sviňa – to jsou paradoxy!

A dost prostoru je i ve vesmíru – víte například, jak moc je od Měsíce vzdálen Mars? Já teda ne. Ale v Metru byly tyhle dvě entity tak strašně blízko, tak strašně blízko nás. Tahle vesmírná i nesmírná úvodka funguje opravdu spolehlivě již od L.P., pardon, od EP 2022. Týjo, to je fakt 2022? No tak to je fakt let let.

A proto se dál hrál třeba Let Let Zeppelin + Večírek u Bonhama anebo „Blili v noci“ (oficiálně Byly noci), a tak dál a Dál a dál….no tak to se tedy vskutku nehrálo, protože Kronek je sice génius, ale veskrze tvrdohlavého charakteru. Místo toho sbírala svý Trofeje Kalimba a Ze mě zbylo jenom půl.

Na palubě týhletý vlajkový lodi zované Alband se opět sešla skoro celá naše stará parta: Míša, Fanda, Cethy (Aleš z PNTH byl chudák marod), Žaba - no pár nás chybělo, to je fakt, ale co už. On to byl taky dost kontroverzní termín, protože Mirek byl v Sonu na Citronu, Metalindě a Lorettě a to je potom fakt těžký se sejít komplet.

Brněnský koncert přinesl dvě obrovská překvapení – jednak se nehrála obnovená Zídka bláznů (Áčka by se možná zeptala Proč?), která zněla ve Vyškově, a jednak se hrála totální kronkovská novinka jmenující se Najdu. Hmmm, dějí se věci. Jarda tím bohužel potvrzuje jednu zásadní informaci, a sice že se moc nemíní vracet ke starým flákům, ale že vzhlíží kupředu. Bohužel, řekl by Kern – kdyby do toho mohl mluvit… A proto „kupředu levá, kupředu levá, zpátky ni krok“.

Kteréžto moje přiblblé konstatování ovšem ničehož nemění na faktu, že klasicky osvědčené meruňky jako Fernetový oči či přídavky (doufám, že oceňujete skladební hříčku „oči či“) To jsme my a Exploze tvoří nezničitelnou ingredienci všech albandovských gigů, stejně jako slušná flákota syrovýho stejku grilovaná na pořádným metalovým ohni jménem Blízko nás. A aby na ten sbor nebyl hovězí vokál sám, přišlo mu na pomoc nejenom nadšené publikum, ale též děvčata z RWR neboli Robbie Williams Revival.

Alband v Brně dokázal, kdo je po Kernu králem, a tak vlastně zůstává jedna jediná otázka: Po Kernu, nebo při Kernu…?

Na závěr celé akce jsem lehce usnul, a vyvedly mne Gregoryho gorily - tak buď jsem se pochcal nebo posral (teď už přesně nevím), protože jiný vysvětlení fakt nemám. Laply mne v podpaží a těch mých víc než sto kilo úspěšně vynesly po schodech ven, což bylo zpětně posouzeno docela fajn, protože sám bych ty schody šlapal nahoru mnohem dýl. :-) Ale jinak byli kluci hodní, a jak by řekl Old Shatterhand, jenom jsme se tak trochu bavili.

Mimochodem, víte, jak se po Brně říká „metrákovým“ Gregoryho gorilám? - „Gregorily“.

Text Dědek. Foto Cethy, Dědek a Metal-line.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>