HITY PRO PAMĚTNÍKY – 10. díl: MOTORBAND & jeho ŘÍŠE PTÁKŮ

HITY PRO PAMĚTNÍKY – 10. díl: MOTORBAND & jeho ŘÍŠE PTÁKŮ

V době, kdy páteční cyklus Ikony Kamila Střihavky sklízí čekaný úspěch, není jistě na škodu si připomenout jeho začátky s kapelou MOTORBAND, která koneckonců probleskává v úvodní znělce zmíněného pořadu (a větší čas měla v pilotním díle).

Skladba V říši ptáků vyšla v rámci singlové rockmapovské série pod číslem 15 (SP Heavy metal / V říši ptáků), a tento videoklip je ze slavného slovenského Triangelu.

Jsem strašně rád, že má Kamil na své 2CD průřezovce BEST OF KAMIL STŘIHAVKA – 20 LET NA SCÉNĚ (2009) hned 3 songy Motorbandu, a jako první právě tuhle.

Co už nejsem tolik rád, Kamile, že sis do své první série Ikon nepozval Libora Máču Matejčika, lídra Motorbandu a člověka, o němž jsi kdysi v Týdeníku Televize prohlásil, že Tě naučil profesionálnímu přístupu k muzice (viz náš odkaz níže). Ale třeba to ještě doženeš, ježto předpokládám, že Ikony neskončí jen první sérií :-)  

Pamatuju si obrovský žlutočerný nápis loga MOTORBAND (byl přes celej štít baráku) koncem 80. let na dovolené v malebném jihočeském Kunžaku, pamatuju si Motorband v brněnské hale Rondo, pamatuju si Motorband s Šutarou v Semilassu, pamatuju si … MOTORBAND.

A dovolte, abych citoval komentáře na YT pod klipem, které mne opravdu zaujaly – proč? Protože čiší citem:

 

Damnedson – před 11 lety:

Singl vyšel asi začátkem roku 89. V květnu v Trebišove v Hotelu Tokaj to řvalo dva dny z Jukeboxu s Extra Bandem a Citronem. Metalovej svátek (tehdá)

Petr Cabejšek – před 4 měsíci:

Naprostá klasika. S výborným Kamilem Střihavkou v čele. Zlatý 80. a 90. léta minulého století. Křivák, rozedraný džíny, na nohou činy nebo koně, somradlo přes rameno, mastný vlasy do půlky zad a v ruce zteplalýho lahváče.... a nechybělo nám vůbec nic. Barča, Rokoska nebo KD Vltavská. Nádherný roky. Nikdy nezapomenu.

 

metal-line.cz/articles/matejcik-naucil-strihavku-profesionalnimu-pristupu-k-muzice-aneb-v-hospode-u-piva-se-nezlepsis-535

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>