CHRISTOFFER - vzPOMNÍKY – příběh třetí:  TLUČE BUBENÍČEK, TLUČE … SNAD NEPŘIJDE NA BUBEN

CHRISTOFFER - vzPOMNÍKY – příběh třetí: TLUČE BUBENÍČEK, TLUČE … SNAD NEPŘIJDE NA BUBEN

VSTUPNICE: Christoffer je bývalá kapela bubeníka a našeho redaktora Dědka.

bandzone.cz/christoffer

První zkušebnu měl metalový Christoffer na Staré osadě, tedy rozuměno nikolivěk na oné zastávecké (Ahoj, Alberte), ale na té brněnské. Byli jsme doslova sklepní skupina, protože abychom tam mohli hrát, museli jsme si ten sklep nejprve vyklidit. Od té doby mám z toho ZVÍŘEného prachu alergii…alergii na všechno, pardon, na techno.

Škoda že mne jakožto bubeníka už tehdy nevaroval onen symbolický název ulice: Bubeníčkova, a tudíž jsem bohužel nepochopil, že nebudu nikdy žádný velký bicman, ale vždy jen malý bubeníček, což také historie beze zbytku blan potvrdila.

Největší zajímavostí bylo, že ten sklep se nacházel v rodinném domě pod pobočkou jedné nejmenované banky, a strop bohužel úplně zvukově netěsnil. Takže když tam přišel klient vložit své celoživotní plnotučné úspory, najednou se ozvalo stejně plnotučné „Uáááááá!“ To ale nebylo radostné zvolání příslušné bankovní referentky; ano, významově se to rovnalo hřmotnému povyku celoživotního ekonoma, jež se právě dozvěděl, že byl jmenován guvernérem národní banky - ve skutečnosti to ovšem byl sklepní refrén hitu kapely Christoffer.

Ještě interesantnější okamžiky ovšem nastávaly, když si klient přišel peníze vybrat. Přistoupiv k přepážce, sděliv, že hodlá banku najednou ochudit o svých vlastních tři sta tisíc korun, ozvalo se symptomatické „Běž do prdele!!!“ Inu, to jsme zrovna dávali zřejmě cover od Debustrolu.

V této souvislosti mne tak napadá, ještě že jsme hráli metal, poněvadž střihnout takové svěrákovsko-uhlířovské „Nemít prachy? – Nevadí!“ by nám asi ekonomicky jen tak neprošlo…

Tady Váš Money, pardon (možná) Honey Dědek.

 

Předchozí díly cyklu Christoffer:

metal-line.cz/articles/profil-christoffer-510

metal-line.cz/articles/dedske-vzpomniky-pribeh-prvy-1717

metal-line.cz/articles/dedske-vzpomniky-aneb-pribeh-druhy-jak-jsem-si-to-polepil-1756

 

BONUS: Dědek po 30 letech opět za bicími – Brno, 23. 12. 2021 – foto Hugo.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>