„Zápisky Abého z poutě Údolím sviní“

163504_10151591685520132_106542656_n.jpgDne 17. dubna 2013 bylo pokřtěno nové album jedné z největších postav tuzemského tvrdého rocku, zpěváka Aleše Brichty. Tato nová deska, nazvaná Údolí sviní, v sobě nese několik okamžiků, které jsou tak říkajíc poprvé.

Za prvé - je to první deska Aleše Brichty pod značkou ALEŠ BRICHTA PROJECT. Jak známo, Aleš doposud svoje CD vydával pod označením ABBAND (samozřejmě ve spojení se svým jménem), od kteréhož loga nyní ustoupil, a ještě více tak zvýraznil „ochrannou metalovou známku“ Aleš Brichta, která je v našem metalu jednou z nejcennějších. 

Za druhé - a to pochopitelně s předchozím prvkem souvisí - je to první Brichtova deska s novou sestavou. Nemá smysl na tomto místě rozebírat rozepře, kvůli nimž se rozpadla předchozí kapela, důležité je, že na novém albu se Brichta opět studiově sešel s vynikajícím bubeníkem Štěpánem Smetáčkem, se kterým se „zná“ už od dob legendární druhé desky Arakainu Schizofrenie.  Z předešlé skvadry si Aleš ponechal kytaristu Zbyňka Haaseho (určitě jej znáte i z kultovního teplického Motorbandu), přičemž tyhle tři staré metalové pardály doplnilo dravé a hravé (to doslova!) „mládí“ v podobě kytaráka Davida Vaňka (krátce působil například ve slavných Rimortis) a basáka Lukáše Varaji  (známý třeba z pražských Proximity).

Za třetí – ač to bude znít možná trochu neuvěřitelně, ježto Aleš Brichta se na hudební scéně pohybuje více než 30 let, tak je to první původní řadová deska v jeho celkové hudební historii (Arakain, Aleš Brichta solo, ABBand, Hattrick), která se nejmenuje po žádné zařazené skladbě! Ano, píseň s názvem Údolí sviní neexistuje, neb svině či sviňárny se prolínají průběžně různými zúčastněnými kompozicemi, v čele s úvodní hitovou hříčkou Pan K. Lousek.

Unikátů už bylo myslím dost, tak pojďme faktograficky na celé CD.

Tracklist:

01. Pan K. Lousek (L. Varaja / A. Brichta) 3:11
02. Jahodový pole (Š. Smetáček / A. Brichta) 3:37
03. Lásky jedný plavovlásky (Z. Haase / A. Brichta) 4:20
04. I.N.R.I. (D. Vaněk / A. Brichta) 5:05
05. Slzy mořských panen (D. Vaněk / A. Brichta) 4:45
06. Hořím (Z. Haase / A. Brichta) 4:06
07. Jen počkej zajíci (O. Hereš / A. Brichta) 3:23
08. Řekni mi pravdu (D. Vaněk / A. Brichta) 4:24
09. Sny a přání (D. Vaněk / A. Brichta) 4:08
10. Fénix (Z. Haase / A. Brichta) 3:33

Nahrávka: studia FAUST a BLUE VELVET březen – duben 2013.

Obal: Josef „Kejda“ Kestler  (též obal Deratizer)

Booklet: 8-stránkový s texty a fotografiemi

Vydání: P + C Aleš Brichta / Na základě exkluzivní licence T Production CZ, 2013

CENA: 159 Kč !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K dostání: od 18. dubna 2013 např. v brněnském Bontonlandu na náměstí Svobody 

Videoklip: Lásky jedný plavovlásky

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>