Základní infočlánek - ExArgema

Moravská skupina ARGEMA má dvě tváře, dvě historie, a naštěstí i dvě - současnosti.

Argema vznikla v roce 1982 a během několika málo let se dokázala vypracovat v elitu tehdejšího čs. melodického metalu. Ba dokonce si troufnu tvrdit, že Argema byla Obrazekvůbec první tuzemský soubor, který hrál power metal. Její geniální živá demonahrávka Velká Morava Live 1988, která je naštěstí dostupná na Internetu, jest toho důkazem. Dodnes si pamatuju koncert Argemy s programem Velká Morava v brněnském kulturním domě Tuřany, a pravděpodobně na něj nikdy nezapomenu (a ti dva vojáci vedle mne asi taky ne - brzy čekejte bližší info).

Po revoluci skupina Argema přesedlala na melodičtějšího, pop-rockového koně, a ačkoli svému předchozímu stylu věrná rozhodně nezůstala, populární rozhodně zůstala. Toto období nás však jakožto tvrdě rockový web METAL-LINE příliš nezajímá.

Jak asi dost z Vás ví, původní metalové období Argemy dnes naplno ožívá v podobě "nově založené" kapely zvané ExARGEMA. To je mimořádná událost pro celý český metal, a proto jsme se i na základě Vašich podnětů rozhodli zřídit ExArgemě samostatnou rubriku.

Tento text prosím chápejte jako velmi základní infočlánek, na který brzy naváže podrobný profil skupiny. V tuto chvíli se omezíme na základní, důležité odkazy týkající se této legendární české metalové kapely:

Oficiální web skupiny ExARGEMA

Encyklopedie Metalu, která nezapomněla ani na Argemu

Záznam skladby Pád Velké Moravy, doplněný dobovými i novodobými fotografiemi

anebo doporučujeme na YouTube zadat heslo ExArgema, a vyskočí Vám třeba tohle.

Dědek
 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>