Zajímavost - 2CD Citron: Singly

Zajímavost - 2CD Citron: Singly

Kdo má rád skupinu Citron, možná zaregistroval, že Supraphon vydal (nikoli ovšem na fyzickém nosiči, ale pouze v rámci digitálního obchodu) 2CD kompilaci Singly, a jak samo vydavatelství na svých stránkách mj. uvádí, jedná se o singly skupiny Citron sestavné chronologicky do jednoho titulu. 

Soubor celkem 33 písní lze stáhnout buď ve formátu MP3 za 189 Kč, anebo jako FLAC + MP3 za 239 Kč, případně i jednotlivé skladby á 20 Kč. K dispozici jsou pak i doprovodné materiály (obaly, booklet). 

Kdo je naopak příznivcem fyzických nosičů (jako třeba náš redaktor Dědek), nemusí ovšem truchlit, poněvadž skladby s názvy č. 5 – 33 již vyšly na fyzických CD v rámci dosavadních reedicí alb Citronu, a to buď přímo coby jejich původní součást anebo jako bonusy (jedná se zejména o CD Obratník Raka a Jen si od plic zanadávej).  

Unikátní jsou songy č. 1 – 4, jež Citrón nahrál v 70. letech nikoliv jako regulérní samostatná kapela, alébrž spíše jako „pouhá“ doprovodná skupina zpěváka Aleše Ulma či jiných interpretů, přičemž 3 písně jsou původní (Mlčenlivá žena, Kočka a Plátěnky) a zbývající Pecky z blum představují cover Van Morrisona I Shall Sing. 

Každopádně se v případě tohoto 2CD jedná o zajímavý počin, který je zařazen i do diskografie Citronu na známé Encyclopaedii Metallum. - Zkrátka kdo chce mít od Citronu úplně všechno, má možnost si svoji rockografii rozšířit i o tohle dílo. 

Veškeré bližší informace včetně krátkých ukázek naleznete na stránkách Supraphonu zde: supraphonline.cz/album/301060-citron-singly

Informoval Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>