THRASHOVÝ SVĚT SKUPINY GLADIATOR: MY WORLD (1993)

THRASHOVÝ SVĚT SKUPINY GLADIATOR: MY WORLD (1993)

A máme tady zase výlet k bratrům Slovákům, a taky výlet do thrash metalové historie. Než přešla ke stylu grunge, a posléze k dalším nejmenovaným aktivitám, natočila skupina GLADIATOR počátkem 90. let dvě výborná thrash metalová alba – Designation (1991) a Made Of Pain (1993), obě po vzoru Sepultury.

Ano, to je přesně ta banda tří bratrů Hladkých + Babulic, o níž Jiří Big Boss Valter v měsíčníku Melodie 3/91, v rubrice „Ze sklepa“ napsal: „To máte takhle: dva šíleně tlustí vepři & jeden nevepř (dohromady jsou to tři bratři) & jedno úplně průhledný tintítko (to není bratr nikoho) se vloupali do sklepa nejmenované kapely a tajně tam masturbovali jejich nástroje. Když tohle odhalila nejmenovaná kapela, tak se ihned ze svýho sklepa odstěhovala.“  

A z pozdějšího, druhého jmenovaného alba také pochází videoklip na skladbu My World. Ten je sice na YouTube dostupný již 13 let (https://www.youtube.com/watch?v=YKsgmHnFFrE), avšak pouze ve stopáži 4:33, s useknutým začátkem + závěrem a rovněž s nižší zvukovou hlasitostí (převod z VHS).

Nyní, v rámci projektu Video Archive Of The Lost Rock Music a jeho platformy „Rare Videoclip“, na YT přibyl tento klip se stopáží 4:45, tj. o 12 sekund delší, čili kompletní (kterak ve videu vidno - zdroj: CS Muzika).

Kdo chce, může si tak nerušeně (nezkráceně) zavzpomínat na zlaté časy slovenského thrash metalu, kdy tenhle žánr zněl ještě ve veřejnoprávních televizích a kdy tento THRASH SVĚT ještě nebyl měněn za jiný (samozřejmě narážka na pozdější stylové veletoče kapely).    

Docela vtipné je, že na albu Made Of Pain byl hned za skladbou My World zařazen song Your World, a také skutečnost, že např. píseň „Deň, čo mal dávno prísť“ ze stejnojmenného alba Gladiatoru z roku 2018 je „trochu“ podobná alespoň dobovému intru k My World… :-)

Zdraví Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>