Symmetric Records zveřejňují název, obal, seznam skladeb a datum vydání nového alba WARRIOR PATH!!!

Symmetric Records zveřejňují název, obal, seznam skladeb a datum vydání nového alba WARRIOR PATH!!!

Uplynuly dva roky od vydání eponymního debutu „Warrior Path“, který vtrhl na světovou scénu se silou Thorova kladiva, od pochvalných recenzí až po bodování na nejvyšších pozicích v nejrůznějších bodovacích žebříčcích za účelem najíti „Album Of The Year“.

Ústřední postava a skladatel Andreas Sinanoglou a hudebník / producent Bob Katsionis (Firewind / Outloud / Serious Black) spolu s bubeníkem Davem Rundlem pokračují v cestě s dalším epickým příběhem, příběhem „Šíleného krále“.

Tentokrát se k nim přidal jeden z nejlegendárnějších zpěváků v historii power metalu, švédský vokální fenomén Daniel Heiman (Lost Horizon), který převzal pochodeň od Yannise Papadopoulose (Beast In Black).

Hudebně se kapela vyvinula ve všech aspektech a vytvořila si vlastní zvuk: Nadměrný počet balad na debutu přepustil místo zuřivým písním, dvojité harmonie ve stylu Iron Maiden se vyvinuly v epické metalové riffy, zatímco samotná produkce je „teplejší“, hlasitější a údernější než na debutu. Styl kapely vychází z širokého spektra inspiračních zdrojů, jako jsou  Riot, Heaven’s Gate a Scanner po Crimson Glory popřípadě ranní Queensrÿche.

 Slovy Andrease:

„Pokaždé, když píšu hudbu, vždy to dělám tak, že mám v hlavě celé album. Hlasové linky vždy odrážejí určitý styl zpěvu. Yannisův vokál k písním, které jsem složil pro náš debut, perfektně pasoval díky jeho lyrickému a melodickému přístupu, a s konečným výsledkem jsme byli více než spokojeni. Ale pro naše druhé album jsem si uvědomil, že má epičtější, napjatější a obecně „temnější“ atmosféru, a podle mého názoru to nemohl udělat nikdo jiný než Daniel. Věděli jsme, že by ho bylo těžké najít, nevěděli jsme, jestli by o to měl zájem, vzhledem k tomu, že je velmi vybíravý na věci, které nazpívá, ale nakonec to všechno dobře dopadlo, on je naprostý profesionál a jsme rádi, že udělal takový krok, aby album znělo tak, jak zní. “

Daniel Heiman doplňuje:

„Po zajímavých diskusích s členy kapely a protože jsme se velmi rychle shodli na všech otázkách, věděl jsem, že to bude úžasná spolupráce, a když jsem uslyšel nové skladby, byl jsem unešen. Staří fanoušci Warrior Path a fanoušci mého hlasu nebudou zklamáni! Také vím, že s tímto úžasným albem se objeví spousta fanoušků nových. “

Album „The Mad King“ bylo nahráno během první vlny pandemie v novém studiu Sound Symmetry  Boba Katsionise v Aténách, mastering měl opět na starosti Nasos Nomikos ve VU Productions v Pireu.

Na velkolepém obalu alba kapela opět spolupracovala s bulharským umělcem Dimitarem Nikolovem, který uvedl do života scénu z Paláce šíleného krále podle titulní skladby alba.

Album vychází 1.března 2021 jako luxusní digipack prostřednictvím Symmetric Records a na vinylu u  Ikaros Records. Pro sběratele vyjde rovněž Box set.

Sestava:

Daniel Heiman: zpěv

Andreas Sinanoglou: kytary

Bob Katsionis: sólová kytara, baskytara, klávesy

Dave Rundle: bicí

 

Seznam skladeb:

1. It Has Begun (Instrumental)

2. The Mad King

3. His Wrath Will Fall

4. Beast Of Hate

5. Don’t Fear The Unknown

6. Savage Tribe

7. Avenger

8. Out From The Shadows

9. Neverending Fight

10. Last Tale

 

Facebook:facebook.com/warriorpathgr/

Symmetric Records:facebook.com/symmetricrecords/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>