SVOU KAPELU JSEM SI NENECHAL NIKÝM VZÍT  aneb SVOBODA JE VRTKAVÁ VĚC A BEZ BOJE SE O NI DÁ VELMI LEHCE PŘIJÍT

SVOU KAPELU JSEM SI NENECHAL NIKÝM VZÍT aneb SVOBODA JE VRTKAVÁ VĚC A BEZ BOJE SE O NI DÁ VELMI LEHCE PŘIJÍT

Ahoj, všichni. Velmi si vážíme toho, že Kolinss, lídr Debustrolu, si na nás udělal čas a poskytl nám navýsost aktuální mini-interview týkající se jak samotného Debustrolu, tak i související společenské situace. Jsou tady 3 otázky pro…  

… PRO KOLINSSE!

Ahoj, Kolinssi. Existuje Arakain bez Brichty, Törr bez Henycha, Kern bez Kronka. Ale nedovedu si představit Debustrol bez Martina Kolinsse. Příběh čtyř desetiletí a dvou století. Řekni mi prosím jednu jedinou věc: Jak to děláš?

Je to tím, že jsem si svou kapelu nenechal nikým vzít. Ale děkuji za poklonu. Je pravda, že si to sám raději ani nepředstavuju… haha.

Debustrol víří přítomnost i minulost – tou bych začal. „Píše se rok devadesát jedna“… Po „kompletním“ Příchodu Antikrista vyšlo po 30 letech i samostatné CD Neuropatalog. Jak se díváš konkrétně na tuhle reedici, a jak se díváš na zadní stranu, která je trochu jiná než originál?

Myslím, že spoustu fanoušků tahle reedice potěší. Petr Slezák nahrávku úžasně nakopnul a fakt to rve koule. Že je zadní strana na CD lehce jiná je asi úplně jedno.

Třetí, a poslední otázka. Váš nový klip, který bude zveřejněn 5. prosince 2021, se jmenuje Totalitní řád, a účinkuje v něm mj. Martin Dejdar, ve Zdivočelé zemi představující Antonína Maděru, letce RAF. Nemělo by se to jmenovat spíš Totalitní neřád?

Píseň je o Totalitním Řádu, který se sem opět pomalu, ale jistě dostává. Nesmyslná opatření znamenající totální rozklad společnosti na dvě skupiny lidí je jasnej plán, který má Řád a je předem dávno připraven. Pod zástěrkou zlatého viru se na nás žene absolutní omezení veškeré svobody jednotlivce. Takže jsme klip natočili v jediném komunistickém lágru, který se uchoval, a to v Památníku Vojna, a jako herec, který zde hrál svou životní roli uvězněného letce RAF Antonína Maděry, nás napadl právě Martin Dejdar. Je to lehké připomenutí toho, že svoboda je vrtkavá věc a bez boje se o ni dá velmi lehce přijít…

 

Díky moc, chlape.

Dá se tudíž myslím očekávat, že z klipu Debustrolu budeme fakt solidně a doslova „ÚPLNĚ NA MADĚRU“… ;-)

 

Zdraví Dědek.

Úvodní foto : musicstage.cz

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>