STARÉ PECKY VITACITU NA 2CD!

STARÉ PECKY VITACITU NA 2CD!

V regálech CD obchodů (např. v brněnském Špalíčku – Multiland, dříve Bontonland) se objevilo 2CD „Miloš Dodo Doležal & Vitacit 1986 – 1991 Revisited – Part I.“. Jak již název napovídá, unikátní dvojalbum zahrnuje staré (nově nahrané) pecky skupiny Vitacit z uvedeného pětiletého údobí se zpěvákem a kytaristou Dodem, přičemž vydání symbolizuje výročí 35 let od Dodova prvního koncertu s touhle bandou (únor 1986).

2CD obsahuje celkem 19 skladeb včetně 4 Inter (v podstatě regulérní předělové instrumentálky se stopáží cca á 2 min), jinak jsou zde balady, hutné valivky i rychlé vypalovačky. Krom slavných věcí jako Snad odpustíš, Já mám trápení, Spadla klec, Iluze, (Poslední) noc satana nebo Peace Man můžete ochutnat i méně známé vzorky typu Nechci, Prodaný úsměv nebo Století, stejně jako nikolivěk tolik známé songy z kompilace vztahující se k filmu Horká kaše (Akce DDT, Úder či přímo titulní skladba).  

Samozřejmě, je to sice 2CD, ale jde pouze o Part 1., takže spousta dalších hitovek nás zřejmě teprve čeká (Drákula, Já chci se ptát těch králů, Strach anebo zřejmě nejsymptomatičtější pecka Dodova údobí - Poutník životem).

Krom bicích nástrojů a kláves obstaral Miloš Dodo Doležal všechny nástrojové party (kytara, sólová kytara, baskytara – Dodo junior jenom sbory), samozřejmě sólový zpěv (spolu se dvěma hosty), na bicí nástroje jeho souputník z projektu „Zemětřesení 2“ Štěpán Smetáček, a též Radek Láznička.

Dvojalbum je doplněno 4-dílným (tj. 8-stránkovým) leporelem s anotací skladeb, pěticí historických fotografií a vzpomínkovou „promluvou“ samotného Doda (texty obsaženy nejsou). Ve fyzické prodejně Multilandu v brněnském Špalíčku je toto 2CD aktuálně k mání v dostatečném počtu za 449 Kč (online cena zpravidla 399 Kč).

Posléze reedice debutového alba Vitacitu Vzhůru přes oceán a Dodovy instrumentální desky My Little World se tak dočkáváme věcí sice též starých, leč v novém hávu. Vím, že tohle má být faktografický článek, oproštěný od subjektivních pocitů, přesto se však nemohu po prvotních posleších ubránit alespoň základnímu dojmu, že tohle je totální paráda a projekt roku. Nicméně už mlčím, mlčím, mlčím, protože bohatou subjektivní recenzi teprve chystám…

Zdraví Dědek.   

 

bontonland.cz/milos-dodo-dolezal-vitacit-1986-1991-revisited-part-i/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>