Skramasax vystoupí po dlouhých 23. letech!

Skupina Skramasax vznikla v roce 1985 jako první metalová kapela na olomoucku a jedna z prvních v republice. Nejprve se prezentovala převzatou tvorbou od zahraničních interpretů, kterou časem nahradily vlastní skladby. Stylově byl Skramasax ovlivněn skupinami jako Judas Priest, Accept či Iron Maiden. Později na přelomu 80. let se začaly ve stylu kapely projevovat tvrdší prvky thrash metalu. Vznikl první koncertní program a v roce 1991 skupina natočila první vinilovou LP desku "Dark Powers". Po několika úspěšných turné s Arakainem a mnoha koncertech v tehdejším Československu se Skramasax stal pevnou součástí české metalové scény.

V první polovině devadesátých let však skupina oznámila konec činnosti, což byla citelná rána pro spoustu jejich fanoušků.

Uplynulo dlouhých dvacet let a Skramasax hlásí návrat koncertním programem s příznačným názvem "Rose From The Dead", kde zazní skladby z "Dark Powers" (Predátor, Stroj času, Temné síly, a jiné). Chybět nebudou ani starší hity jako "Nána pitomá", "Tak pozor...", "Jak dál", "Šok" a další.

Fanoušci se mohou těšit na pilotní vystoupení skupiny Skramasax dne 7. května v olomouckém U-klubu. A o pořádnou muziku určitě nebude nouze. Jako host vystoupí také olomoučtí AC/DC Bon Scott memorial band.

Tisková zpráva

skramasax.jpg

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>