SEBASTIEN: Dobro a zlo v neklidných dobách

SEBASTIEN: Dobro a zlo v neklidných dobách

Když se spojí historie, příběhy významných osobností a herní svět s alternativní budoucností. Tak by se dala shrnout píseň, která má nejdelší stopáž z dosavadní tvorby kapely SEBASTIEN. Bonusová skladba „Odkaz bojovníka“ nyní vychází jako singl, který fanoušci najdou na aktuálním albu „Integrity“.

Symfo-powermetalová formace SEBASTIEN nový singlem dokazuje, že je lyricky rozkročena do pozouhodného rozpětí.  „Já bych tuto píseň popsal slovy – když hráč počítačových her začne psát píseň. (úsměv) „Odkaz bojovníka“ vznikl z úvodního synth motivu, který jsem nosil v hlavě již delší dobu. Původní plán byl takový, že jsem chtěl napsat moderně znějící, tříminutový song, což se mi opět nepovedlo. (smích) Nakonec z toho vzniklo dílo, které vykrystalizovalo ve válečnou anabázi z dob minulých, přítomných a fiktivních a reflektuje slavnou Einsteinovskou definici šílenství. Zkombinujte Hannibalův pochod s armádou přes Alpy během Druhé punské války, postavu Laurence „Proroka“ Barnese z herní trilogie CRYSIS, události minulého století v návaznosti s proslovem T.G. Masaryka či Johna F. Kennnedyho a je to! (úsměv) Tyto postavy jsou pro mne hrdinové svých dob, které spojuje jedna a ta samá věc. V situacích, ve kterých bych se nikdy nechtěl ocitnout, svádí svůj vnitřní boj se spoustou otázek: Dobro a zlo, přežití, zodpovědnost či nesmyslnost válečného konfliktu, to je jen zlomek všech otázek,“ říká o epické skladbě její autor Pavel Dvořák, klávesista SEBASTIEN.

Album „Integrity“ vyšlo v roce 2020 v rámci vydavatelství Smile Music Records. Po verzi CD a digitál ho mohou fanoušci získat i v LP formátu. Vinylová varianta desky zamířila mezi posluchače v červenci 2022 a lze ji objednat na sparkshop.cz.

Web: https://www.sebastienofficial.com/

FB: https://www.facebook.com/sebastienband/

I: https://www.instagram.com/sebastien_band/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>