Rozhovor se zpěvákem Pavlem Nohelem (ex-Zylwar)

„V MÉM ODCHODU ZE ZYLWARU MÁ PRSTY JAKÁSI POMYSLNÁ MAFIE,“
říká zpěvák Pavel Nohel (ex-Zylwar), a dodává:

„JEŠTĚ MĚ NENAPADLO NECHAT AKTIVNÍ MUZIKY.“

Je to zvláštní situace, dělat rozhovor se zpěvákem Pavlem Nohelem a přitom jej nedělat se Zylwarem. Tohle je můj tuším třetí rozhovor s Pavlosem a první bez Zylwaru. Stvořit otázky se zprvu zdálo docela obtížné, protože Pavel ve vyjádření, zveřejněném na Bandzone profilu své již bývalé kapely, řekl v podstatě všechno. Nakonec mne ale napadlo, že by ten rozhovor mohl být úplně jiný. A pokud by Vám náhodou připadalo, že ty otázky jsou poněkud sarkastické, tak si prosím za každou doplňte smajlíka. Pavla Nohela totiž nikdy nepřestanu „milovat“, i když mne teď aktuálně nepěkně nasral...img_3499.jpg

Ahoj, Pavle. Tak teď máš asi spoustu volnýho času, tož co právě děláš?  
Ahoj Dědouši, ty jo, tak teď jsi mě dostal, volnýho času? Už asi měsíc se snažím najít chvilku klidu na to, abych odpověděl na následující záludné otázky.

Pavle, je pravda, že Tě k odchodu ze Zylwaru přinutila hudební mafie, které už dlouho vadilo, jak je Zylwar dobrej?
Ano, máš pravdu, má v tom prsty jakási pomyslná mafie. Zylwar je dobrej, je dokonce čím dál lepší, ale já sám jsem měl pocit, že už tomu nedokážu víc dát, že jsem takzvaně vyhořel, podobně jako bubeník Péťa, kterej odešel ze Zylwaru před dvěma lety. A vlastně basák Kubbas to měl asi taky tak nějak podobně.

Jak dlouho Ti trvalo, než ses rozhodl s tím seknout? Zajímal by mne ten úplně první okamžik, kdy Tě napadlo, že bys mohl aktivní muziky úplně nechat. V tu chvíli sis přece musel říct, že to je totální pitomost, nebo ne?
Z odpovědí na tuhle otázku Tě asi zklamu… nebo možná potěším?!?! Mě ještě nenapadlo aktivní muziky nechat. Opustit Zylwar ve mně dozrávalo postupně cca půl roku.

Co na Tvoje životní rozhodnutí říkala Tvá žena? A jak se vlastně jmenuje? Nemůžeš nám sem dát její fotku, abychom mohli na vlastní oči posoudit, kvůli komu jsi opustil hudbu?
Druhej den ráno, po zkoušce, kdy jsem to Wobrečovi oznámil, tak jsem jí řekl „včera jsem skončil v Zylwaru“, tak na mě hleděla, jestli jsem se nezbláznil, ale postupně jsem jí to vysvětlil, jak se věci mají, tak to nakonec vstřebala, ale určitě jsem kvůli ní hudbu neopustil. Jinak moje žena má pěkné jméno a fotku jsem nesehnal, tak přikládám alespoň společný obrázek celé naší rodiny, co namaloval náš nejmladší.

rodinka.jpg

Teď Tě asi čeká spousta domácích prací. Už se nebudeš moct vymlouvat, že jedeš na koncert...
Na tom se nic nemění, nemyslím, že bych se musel vymlouvat, že jedu pryč.

Co Tvoje děti? Řekni nám o nich něco... Jsou rády, že teďka budou mít taťku víc doma? Co s Tebou nejraději hrajou?
Děti jsou dvě….., zatím…., a těch koncertů nebylo zase tolik, že bych jim nějak chyběl. Hrajeme spolu ledasco, a taky mi hrajou někdy na nervy, ale jinak jsou hodní a miluju je nadevše.

Nemáš, Pavle, strach, že bez aktivní muziky doma tak říkajíc „zfotrovatíš“? A propos, chodíš doma v papučích nebo v pantoflích?
Tohle bylo zodpovězeno v odpovědi č. 3, takže nezfotrovatím, a nebo možná jsem vlastně zfotrovatěl už dávno, ale teď nevím, jestli to zfotrovatění je nadávka nebo pocta. Doma chodím naboso.

Budeš mít teď i víc času na poslech muziky. Co si nejraději pustíš?
Nejraději poslouchám ticho.

Jseš rád, že Tvoje hudební dítě, Zylwar, pokračuje i bez Tebe?
Navrhnul jsem klukům sám, aby Zylwar pokračoval i beze mě, bylo by škoda to ukončit, když to je tak dobře rozjeté. První moje myšlenka byla, že Wobreč bude frontman s kytarou, ostatně takhle ve třech odehráli i první letošní koncert. Ale kluci se rozhodli rozhodit sítě a ulovili sympatickou zpěvuli Lenku. Dle ohlasů se zdá, že to publikum přijalo s nadšením, tak uvidíme, nechme se překvapit, kam se to bude dál ubírat. Přeju Zylwaru spoustu vydařených koncertů….

Natolik kreativní člověk jako Ty si myslím nemůže přestat tvořit. Budeš teď psát do šuplíku? Nebo pro Zylwar? Nebo pro úplně jinou kapelu?
Tvořit nepřestávám, naopak právě po 3měs.pauze a vyklidnění a tím, že nejsem svazován tím, že musím, začínají přicházet nové nápady a dokonce už mám takovou docela živou představu o novém hudebním projektu, ale to se nech překvapit.

Na BZ profilu ses vyjádřil v tom smyslu, že pokud někdy, někde na podiu, bude se to ubírat asi trochu jiným směrem. Znamená to, že Ti už nevyhovoval ani zylwarovský styl? Nebo začneš hrát divadlo?
…ale to se nech překvapit!!!!!

Pavle, na závěr prosím jedinou věc. Polož si Ty sám otázku, kterou Ti nikdy nikdo nepoložil a mrzí Tě to, a sám si na ni odpověz. Děkuji.
Momentálně nevím o ničem, na co bych potřeboval odpovědět, ale jestli si na něco vzpomenu, tak ti dám vědět a doplníme to.

Dědečku, díky moc za přízeň, a sorry, že jsem tě nasral, doufám, že to budu moci co neviděti odčiniti. Přeju ML spoustu čtenářů a nadšenců do muziky vůbec. Ať se daří, Pavlos.

Pavle, náš web METAL-LINE Ti samozřejmě též velice děkuje, a nikdy na Tebe nezapomeneme. Odpočívej v tichu a neklidu ve svém pokoji. ;-) A teď vážně – opravdu děkujeme, i za všechny fans.

METAL-LINE, vaprósy Dědek.

P.S.: Jedeme dál, příští zastávka - Wobreč.

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>