Rozhovor: Lance Sawyer (PYRAMID) - „Rage“ má velmi široký záběr od old school metalu až po jeho současnou podobu. Je to prostě taková 100% hybridní  bestie!

Rozhovor: Lance Sawyer (PYRAMID) - „Rage“ má velmi široký záběr od old school metalu až po jeho současnou podobu. Je to prostě taková 100% hybridní  bestie!

Tento rozhovor se přímo dotýká tématu superkapel. PYRAMID lze bez přehánění za superkapelu považovat, nicméně hvězdný status má v případě PYRAMID příjemný, řekněme příjemně civilní a lidský rozměr. Vedle známých jmen – Tim „Ripper“ Owens, Chris Quirarte a Harry Conklin sestavu dále tvoří sice ne možná tak všeobecně známí muzikanti, ale jejich instrumentální schopnosti zcela určitě hvězdné úrovně dosahují. Na všetečné dotazy odpovídal sám šéf zakladatel osobně – baskytarista Lance Sawyer.

 

Ahoj Lanci, jsem velmi rád, že jsi přijal pozvánku k rozhovoru.  Na úvod bych Tě chtěl poprosit o bližší info o kapele. 

I já děkuji za příležitost k rozhovoru. PYRAMID jsou v podstatě takovým spojením talentu absolutních metalových legend a řady jedinečných elementů napříč žánrem. Poslední album „Rage“ má velmi široký záběr od old school metalu až po jeho současnou podobu. Je to prostě taková 100% hybridní  bestie!

 

Vaše muzika je podle mého názoru je opravdu silný posluchačský zážitek.  Prozradíš našim čtenářům, kam chodíte na „kouzelné bylinky“ a tajné přísady?

Každý z muzikantů dodává do skladby svůj vlastní otisk a rovinu. Je nesmírně důležité společně tvořit přidanou hodnotu skladeb namísto toho, aby to díky narostlému egu znamenalo pravý opak. V dnešní době není nic jednoduchého dostat do rovnováhy silné nápady a vlastní ego, proto je pak naprosto skvělé nakonec dosáhnout shody a vzájemného souladu. Je to prostě nesnadný úkol a je úplně jedno, jestli v hudbě nebo v reálném životě.

 

Jak vnímáš roli PYRAMID jako superkapely?

Vytvořit specifický hudební zážitek pro nejrůznější posluchačské komunity. Naše muzika obsahuje něco prakticky pro každého a otevírá dveře i těm, kteří jsou striktněji orientováni na ten či onen styl. Chcete-li slyšet, stačí se zaposlouchat a PYRAMID vám otevře mysl vzájemnou symbiózou mnoha stylů do jednoho funkčního celku.

 

V sestavě PYRAMID figuruje hned několik velkých jmen. Plánujete sestavu doplnit o další zvučná jména?

Ano, mám to určitě v plánu. PYRAMID, to je především jednota v hudbě a super projekt, takže bude postupně růst a narůst počtu zúčastněných lze určitě očekávat. Rozhodně se je na co těšit.

 

Vaše poslední album „Rage“ je už nějaký čas mezi posluchači. Spousta pozitivních ohlasů vám určitě udělalo velkou radost. Mě by ale spíše zajímal tvůj osobní pocit z posledního alba.

Jsem velmi hrdý, že jsem mohl dát dohromady tento neuvěřitelný tým umělců. Jsem velmi hrdý a vděčný za jejich zápal a nadšení, všichni odvedli naprosto vynikající práci.

 

Je mi jasné, že na to neexistuje žádný postup ani návod, ale jak se ti daří psát tak komplexní a skvělou hudbu?

Muziku skládám od počátku 80. let. Jsem typický samouk a hraju podle sluchu. Popsal bych to asi tak, že po celou tu dobu naslouchám svému vnitřnímu hlasu. Můj styl skládání nakonec vyústil do podoby, která nese jméno PYRAMID.

 

Je „Rage“ (jak bych to správně popsal) konceptem k otevření mysli posluchačů?

Zcela určitě. „Rage“ stojí na reálných životních zkušenostech a emocích s nimi spojených, jako jsou hněv nebo pocit ztráty. Jedná se o nebe nebo peklo, když budeme citovat mistra Ronnieho Jamese Dia. Hudba PYRAMID je především o realitě emocích, kterými se všichni procházíme během svých životů, žádná fantazie nebo čirá fikce.

 

Máš už nějaké konkrétní obrysy plánů do budoucna?

Rád píšu hudbu v zimě, takže zrovna v tomto období vzniká nová muzika. Kromě toho dávám dohromady instrumentální album, čerpající z posledních čtyř vydaných alb. Už nějaký čas zaznívaly hlasy v mém okolí, že by nebylo vůbec špatné udělat instrumentální verze našich skladeb, tak jsem pouze zvedl hozenou rukavici a musím říct, že práce na instrumentálkách jde jako když hrom bije .

 

Co bys si pro sebe přál v roce 2024?

Přinést mír a osvícení do tohoto světa. On totiž milý příteli stačí malý dobrý skutek, aby se temnota poroučela do věčných lovišť.

 

Děkuji velmi pěkně za příjemný rozhovor. Závěrem bych se chtěl zeptat na praktickou otázku, kde si mohou fanoušci „Rage“ pořídit?

K albu se dostanete velmi snadno, je dostupné celosvětově na všech platformách.

 

Anglická verze níže / For English version scroll down

Rozhovor vznikl ve spolupráci s: / The interview has been provided in cooperation with:

 

 

1) Hello Pyramid! It’s an honor to have you here with us! Tell us your story!

Lance: Thank you for the interview Pyramid is a collaboration of absolute legend talent with a bunch of other unique characteristics. The last album RAGE hit all the marks from old school metal to a newer era of metal we hear nowadays. Its 100% a hybrid beast of power.

 

2) We find your music really powerful! What is your secret ingredient?

Lance: I found that each ingredient aka artist added their own flavor and texture to each song. It’s was a blend of everyone adding to the music instead of taking away from it. It’s not easy to do that nowadays for egos and ideas getting in the way. It’s a very special feeling to have unity and that’s a difficult task to accomplish in music or anything for a matter a fact

 

3) What is your purpose through this super-group?

Lance: To create a different kind of music experience for all the music communities. It has a little something for everybody and it opens that doorway for those who are strict to one style or another.  To hear one has only to listen and Pyramid opens the  mind after hearing the collaboration of styles as one

 

4) We see a lot of big names in the line-up of Pyramid. We are lucky to have you out there all together! Do you plan to add more names?

Lance: Yes Pyramid is unity in and very super project. So as it progresses it will have more artist and more unique features to look forward to.

 

5) You last album titled as Rage is out! A lot of positive feedback that brings you joy for sure! It’s a great achievement! How do you feel about this album?

Lance: I’m very proud to be able to create and bring together this incredible team of artists. I’m very proud and grateful for their dedication and commitment to the amazing songs and everyone did a outstanding job.

 

6) How do you manage to write so great music?

Lance: I’ve worked at my craft from the early 80s I developed a style and design of music that spoke to me from within. Being self taught and I play by ear Doing this made me and the music you hear today as Pyramid.

 

7) Is this new album a concept to open listener’s mind?

Lance: Most definitely % It’s real life experiences and feelings from anger to loss. it’s Heaven or Hell as stated by our Metal God DIO. Pyramid music is not fiction but reality and emotions that we all share in this lifetime.

 

8) And now what’s next?

Lance: I like to write music in the winter ️ So more music will be coming. Also I have been putting together an instrumental album from the last four albums released. It’s a selection of songs from each I was asked many times about doing an instrumental version So it’s underway and coming along nicely.

 

9) What do you want for yourself in 2024?

Lance: To bring enlightenment and peace into this world It only takes a small good deed to make the darkness go away my friend.

 

10) Thank you Pyramid! Where can we buy your last album Rage?

Lance: It’s worldwide on all platforms and very easy to find.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>