Report: Metallica a 70 tisíc fanoušků v Letňanech!

Report: Metallica a 70 tisíc fanoušků v Letňanech!

METALLICA? – ZÁŽITEK NA CELÝ ŽIVOT

aneb

POCITY (NEJEN) Z LETŇAN

Metallica / neděle 18. srpna 2019 / Praha - Letňany

Když přijela Metallica do Česka poprvé, bylo mi patnáct let. Na koncert mě mamka nepustila. Měla strach, že by mě tam ušlapali. 24. 5. 1993 jsem v pokojíčku v Osikách poslouchala live vstupy na rádiu Rock FM, jak stoupá množství prodaného alkoholu za Lužánkami a jak Poláci už týden stanují kolem stadionu. Snila jsem o tom, že tuhle legendu jednou uvidím i já. Moje drahá polovička tehdy studující na Mendelově univerzitě si koncert užila z její střechy, včetně zážitku, kdy jej společně s kamarády, sundávali hasiči :-). Tiše jsem záviděla, když mi to Aleš vyprávěl. 

Mně se legendu podařilo vidět až o dalších patnáct let později 3. 6. 2008 v pražském Edenu. Byl to zážitek na celý život. Moderní stadion, kde nás netrápila žízeň, ani fronty na WC. Byl tam skvělej zvuk a dobrá organizace. Tenkrát třicet pět tisíc lidí, kteří milují to stejné jako vy. Krásný pocit rozhlédnout se kolem sebe a vidět světlo v očích, úsměvy na rtech a hlavně to nadšení všech fanoušků. 

Loni jsem si už do O2 Areny lístek nestihla koupit. Bylo během jednoho dne vyprodáno.

Na letošní koncert už jsem nenechala nic náhodě a lístek koupila okamžitě už v září 2018, když začal předprodej.

Takže po jedenácti letech jsem Metallicu viděla znovu v Letňanech. Tentokrát nás tam bylo sedmdesát tisíc a to už byl teda pořádný hukot. Na různé ohně jsme na koncertech zvyklí, ale tato show měla něco navíc. Lasery, které kreslí mraky do oblohy, ohňostroj, dva obří balony s obrázky posledního alba, krásné pódium a úžasný světelný park.

Z Jamese Hetfielda jsem cítila velkou radost, několikrát zopakoval, že má práci snů a miluje tuhle rodinu.

Četla jsem různé diskuze na webech. Někdo plival, někdo chválil, nejde se zavděčit všem lidem. Jasně, pár much bych našla. Velké fronty na předražené pití, málo záchodů…, ale já si přišla poslechnout Metallicu. 

Za mě prima zážitek. Jeli jsme v pěti, dobrá parta, super počasí, koncert jsme si užili a v pořádku jsme se po naší šílené D1 vrátili domů. Těším se na záznam, který by měl být brzy jako bonus ke vstupence. 

Bylo to prostě super. Metallica forever :-)

Text + foto Cethy. 

Fotogalerie

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>