Report: 26.1. 2019 - Panthenol, Dexterovy děti (Offspring Revival) - Brno, Metro Music Bar

Report: 26.1. 2019 - Panthenol, Dexterovy děti (Offspring Revival) - Brno, Metro Music Bar

BEATELNÁ JÍZDA PO HLADINĚ PUNKVY

aneb

PANTHENOL ON & OFFSPRING NON OFF!

Report / Panthenol, Dexterovy děti (Offspring Revival) / sobota 26. ledna 2019 / Brno, Metro Music Bar

Vůl Dědek. Tolik energie. A vzpomínka na Šitbořice...

Tak Vám řeknu - já su u toho teda pěknej vůl. No, jak se tak na sebe koukám, tak slovo „pěknej“ radši vynechávám. Proč? Tedy ne jako proč vynechávám slovo pěknej (to je každýmu, kdo mne zná, jasný), ale proč teda jako ten vůůů...kol obecný dotaz: no protože jsem si myslel, že ten večer hrají kapely tři. 

Nevím, kde jsem to vlastně viděl a na kterých všech stránkách jsem byl, resp. zda jsem po všech stránkách pil, ale zkrátka a nedobře jsem kdesi viděl: Panthenol + Dexterovy děti + Offspring revival. Mno, ono je vlastně teď už nakonec jedno, kde jsem to viděl, důležitý je teď už jenom jedno: že jsem to viděl v Metru! 

Koncert, nešitej mi na míru (punč punk obecně není můj TOP) jsem si pravda užil nadmíru - a to doslova a do písmene P. Všechno podstatné jsem se totiž dozvěděl od svého šváry Fandy, který mi posléze akce v mejlu napsal:  

„Jel jsi na vlně, jak s extází a chlastem v krvi a do toho brko jak Brno :)))) Měls tolik energie, že to jsem od Kernů v Šitbořicích neviděl. Fakt dobrý! A jak tě muzikanti vyhlásili "Nejlepším fanouškem" si pamatuješ? Super... Jo, to byla zase hezká akce.“

No, tak teď už si pamatuju všeckoo, ha ha, i toho nejlepšího fanouška. (Technická poznámka: zmíněný koncert Kernů v Šitbořicích se odehrál v prosinci 2001, takže před sedmnácti lety!)

Kopytem sem, kopytem tam - Let’s go to underground!

Ale opravdu to byla i tentokrát moc fajn akce, a také proto jsem ji v prvním titulku tohoto reportu nazval lehkou (málem jsem napsal leklou, leč leklý jsem v sobotu většinu času fakt nebyl) slovní hříčkou BEATelná jízda po hladině PUNKvy! Let’s go to underground! 

Předkolo jsme dali ve Švandově kavárně v Alfa pasáži (kde se nachází mj. i výborný hudební bazar), a to s Vaňousem, zrzavým Alešem a známým brněnským hudebníkem Milošem Kocmanem. Ti dva posledně jmenovaní pak s námi sice do Metra nešli, ale pokud by se propadli o patro níž, byli by tam jako na koni.

A jako na koni přicválal z Tišnova svěží rock-punkový PANTHENOL, a hned do nás začal kopat těma svýma neposednýma kopytama jako třeba „Ahoj holky, ahoj kluci“, což teda nechápu, proč holky byly první, když my jsme tam pod stejdží tančili s Milanem a holky byly až vzadu, hueh. 

Muzika PNTH je jako dusot koní, jako zem dunící pod jejich kopyty, každej fanoušek se myslím si fakt věru chytil, až musel zaržát kopytem sem, kopytem tam, vědom si toho, že jako vždy zase vyjde slunéčko. 

„Přestavba plůtku“ se konala až později, na pódiu mezi oběma kapelami, my ovšem zdárně pokračujeme punkovým mistrovstvím Panthenolu. Jasně, mistrovství nemusí ještě nutně znamenat, že vyhrajete nějakou medaili, ale pakliže vám někdo nepřestaví onen plůtek, nelze takovou variantu nikdy zcela vyloučit.

Zkřížené kytary, zkříčené meče, punk jest hrd vestoje, punk jest hrd vkleče!

Ovšem u klučin pačesatých (no jen se koukněte do galerky, že fuckt nekecám!) nelze vyloučit nikdy vůbec nic: Doma zlobí, ve studiu zlobí (viz obě CD, Můj svět i Mám pocit), na pódiu zlobí – no a manželky a partnerky se pak logicky zlobí. Tomuhle se prostě říká punk!

Panthenol sice není tak mediálně známý jako třeba Visací zámek, ale že to kluci rozhodně nemají jenom visací, dokazuje jejich hymna na téma známé televizní reklamy Mužem hned, resp. My můžem hned! No, nevím, co na to říkala, sahala či přísahala přítomná děvčata, ale já jsem těsně pod pódiem jasně cítil, že to fakt stálo za to. A to sem si na žádnou napjatou strunu ani nesáh! 

Zkřížené kytary, zkříčené meče, punk jest hrd vestoje, punk jest hrd vkleče! Rebelie, Anarchie, U – ni- e, EU, AU, EU, AU – no to se to rýmuje! 

Panthenol je lék pro denní péči

Á propos, rýmuje, rýma rýmička! No to my drsní chlapi známe, to je přece naše „milodrsná“ smrt! Panthenol je ovšem lék, a sice doslova, jak jsem se na internetu dočetl, a po příslušných lektorských úpravách Vám sděluji, že...

Panthenol, tj. provitamin B5 je alkoholový (to si podtrhněte) analog (takže digitál asi zatím ne). Proniká do kůže rockových sliznic. Díky regeneračním a vysokým hydratačním účinkům má velmi široké využití v post-pivovarském a hudebním průmyslu. Panthenol je (a to si podtrhněte) součástí přípravků určených na denní péči. 

Laura Palmerová žije!

No to snad...no to snad...no to je snad nad...nad moje chápání. 

Tedy jako v určitém slova smyslu jsem chápavý velice, a leckteré příjemné objekty bych jistojistě uchopil velmi rád, ovšem že Laura Palmerová žije, to by snad zíral aj David Lynch, kerej ju taky x-krát velmi dobře uchopil. 

No však to znáte, né? Filmovééé šlágr 90. let Twin Peaks (prosím Vás, ty zakroucený vrcholky chápejte opravdu jenom krajinně, he he), kdy kdo nemiloval Lauru Palmerovou, miloval aspoň Donnu Hayworthowou, Audrey Hornovou anebo – Annie. Annie. Jak je Annié??? :-)

A proč vo tom tady do prdele mluvím? No protože zpěvačka Offspring Revivalu Zdenka vypadá úplně jako Laura Palmerová! Děcka, Dexterovy nebo kterýkoliv jiný, Laura Palmerová žije!

A žilo i Metro - se zmíněnou pěvkyní jsme se potkali tak říkajíc dvěma prsty, ale aby nedošlo k omylu, místo tělo na tělo to bylo prst na prst – no zkrátka jsme si zkontaktovali svoje dva ukazováčky, a Ty kdos tam případně nebyl, tak TY TY TY! 

Californiááááááááááááá!

(Poznámka Dědka: kdysi, v 90. letech, jsme vydávali fanzin California Gold Pages)

Hudba svištěla jako pekelnej šíp, kterej se trefoval do všech rozžhavených srdcí, přítomné žáby (Žaba bohužel nebyla) kuňkaly i puňkaly jak na rybníku v Žebětíně & spol., a my dva s Milanem jsme spolu tančili a věděli, že když & spol, tak to teda vosol! All I Want! 

Jasný, playlist ode mne nečekejte (máte ho dost slušně rozjetej v galerce), protože já Offspring vůbec neznám. Jenomže to není žádný umění, napsat report z koncertu, kde kapelu znáte, to je hovno,  ale napsat report z koncertu, kdy kapelu neznáte, to je teprv umění! To teprv krásně smrdí! 

Já teda nevím, já jsem byl dost All Right, leč naprosto chápu, že dneska jsou ty informace zleva zprava, chytáš to odtud tam, Left To Right, no a tak proč by se některý světový hit nemohl jmenovat třeba The Kix Ár The Left, he?!? 

Řevy sopek chřtánků? - Od satana k Punku!

No teď tak prolítám ty Vaše stránky, na kom že jsem to vlastně byl! ...samej samá Isa...Isa...Isa...no asi pověstné ISO. Prostě Isakidis, což je dobré, panč já už se lekl, že to bude Sámer Issa. 

Řevy sopek chřtánů byly v Metru dokonalé, což dokumentuje i odpověď kapely na můj mejl, jímž jsem poslal nějaké fotky (foto viz foto): 

„Děkujeme za fotky, úžasná atmosféra úžasní lidi, určitě zopakujeme!!!!!!!!!!“ 

Pročež mne tak napadá – vlastně ne mne, ale v jiné souvislosti kolegyni – že třeba po skončení dejme tomu dvouhodinového megaúspěšného koncertu by mohl někdo zvolat: „O-pa-kovat!“

Že prej to způsobil ňákej Dexter Holland, kdo to je? 

No znám třeba „hollandské“ sýry, ty jsou taky voňavý (jak tahle muzika). Anebo tulipány, ty voněj jak punk! A větrné mlýny? No ty přece roztočily Metro! 

Ovšem nejdůležitější ze všeho, přátelé, je tahle pověstná textura...pardon, „Dextura“...pardon: „PUNKthenol!!!“ 

Text + foto Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>