Report: 11.05. 2018 - Phylactery, Tortura, Nahum, Innersphere - Brno, Unleaded Coffee

Report: 11.05. 2018 - Phylactery, Tortura, Nahum, Innersphere - Brno, Unleaded Coffee

ZAŘVI A POLIB MATKU ZEM

aneb

NA NAHUM, DĚDKU, NA NAHUM! 

Report / Amnesia Tour: Phylactery, Tortura, Nahum, Innersphere / pátek 11. května 2018 / Brno, Unleaded Coffee (na Hybešce) 

Vážení přátelé, 

série reportáží z Hybešky, tedy lépe řečeno z klubu Unleaded Coffee (bývalej Black Diamond) - no prostě motorkářská lajna - jak vidno pokračuje. Zatímco posledně jsem valil na svoje ratolesti DOA, nyní jsem nemohl vynechat ostravské miláčky Nahum. Posledně jsem je záměrně prosral, když jsem dal přednost Tublatance a Arakainu (který nakonec nehrál, fňuk) na Švancarově stadionu za Lužánkama, leč dneska už bylo všechno jasný. 

Snad se nebudou chalani zlobit, když tuhle ocituju naši vzájemnou mejlovou komunikaci před koncertem samotným, in concreto z 5. – 7. 5. 2018: 

Nazdar chlapci, tož sa na Vás v pátek těšíme! Moc a moc! Už jsem včera zlanařil další metalový chlapíky, takže návštěva snad bude good! A propos, máte nějaké novinky či co? Děkuji za odpověď a za vše, tady Dědek a METAL-LINE.

Ahoj, už se sakra do Brna těšíme, bude to jízda!!! Novinky... makáme na 3. albu, které vyjde v říjnu 2018.... ale věci z připravovaného alba budeme hrát až po vydání alba... bude to pecka... a v roce 2019 Brno opět nemineme, ...ale to bude už speciální tour k naší desce přes ČR, SK, Polsko atd... !! Momentálně pracujeme i na novém webu, takže ten starý je trochu zanedbaný...měj se skvěle a vidíme se v Brně a dáme po půlce. 

Koukej dorazit a hodit řepou, řvalo zvadlo na úvodní brněnskou smrtící brigádu metalové práce jménem PHYLACTERY.  Vůbec jsem tuhle smečku vlků neznal, ale do konceptu celého programu zapadla velmi dobře, a jelikož jsem si tentokrát svůj Canonek vzít nezapomněl, tak máte v galerce i docela slušný fotky, který sice nejsou plný hudby (tak dobře zatím fotit neumím, ha ha), ale zase jsou plný kouře a různých dalších vesmírných mlhovin, neboť v Coffee to občas čadilo jak čamrda. 

Phylactery mají za sebou teprve debutové album, hošíci vypadají podezřele mladě a ve vyfoceném playlistu vidím zpětně magické názvy jako Nightfall anebo Under The Red Sun. No, druzi moji metaloví, uvidíme (se) příště. 

Že si můžete kluky jedny střapatý poslechnout třeba na Bandzone, asi nemusím zbytečně zdůrazňovat, ne? No tak dobře – bandzone.cz/phylactery. A je to! 

Magicky ohnivě krvavé logo black metalové čarodějnice pokřtěné jako TORTURA mne fakt dostalo, skoro jak kdybych byl zrovna pálenej na hranici.  V tomhle případku je fotogalerka jaksi povinná, panč ta krev z ní stříká takřka jako bílkovina z černé Afriky, třebaže tohlencto mučeníčko pochází úplně odjinud, ježkoli z Frýdku-Místku. 

Jenom prosím pozor, ono se to dost často plete s Torturou pražskou, která se teda teďkom jmenuje Tortura CZ, to je ta s (pa)Roháčkem a spol., kterýho znáte z Kryptoru a Assessoru, a taky hrajó něco trochu jinýho. Ale zpět do našeho klubu. 

Ďábelsky nalíčený pěvec zpívá česky, což je mi nadmíru sympatické, protože anglicky rozumím dost hovno, slušně řečeno shit. Playlist máte samozřejmě zase v galerce, nejenom proto, abyste věděli, co se hrálo, ale hlavně abych to věděl i já, ha ha. Ono přeci jenom, po těch letech... Ovšem názvy jako Krajina konců, Hladomor či Pekelné sféry působí dostatečně optimisticky, zejména teď při zkušenostech s terorismem v evropských hlavních městech. 

Tož Tortura dost dobrý, málem jsem si koupil CD (peněženka ovšem včas zařvala), nicméně píšu si do deníčku a budu se snažit sledovat i nadále, tahle kapela má holt (a když píšu holt, vzdávám hold!) něco do sebe. 

Ostravští nelidští uzenáři NAHUM mi svým vstupem, kdy začali hrát prdelama k publiku, připomněli halu Rondo v roce 1989, kde stejnou (kom)pozici zvolili i chlapci z Titaniku. No ještě si po vzoru Debustrolu usrat a je to. 

Když jsem v obrovské osobní euforii, podpořené drobným množstvím pěnivého moku zařval cosi jako „Nazdar vy šulini z Ostravy“, tak si možná lehce vyjevený kytarista Michal Kapec říkal, jestli si nějakej debil nespletl hudební produkci s fotbalovým stadionem (sraz na Baníku? - chceš do ciferníku?). Zato Pavel Balcar se jen ušklíbl, ten už to moje hovado zná, checht. 

Ne ne, nebojte, nésu agresor. Pro mne je tohle intimní záležitost, protože „šuline“ si dovolím říct akorát tomu, koho miluju, neznámýmu nikdy. A Nahum fakt miluju, miluju obě jejich desky – jak debut The Gates Are Open, tak And The Chaos Has Begun - a z obou se taky v UC hrálo a hrálo se fakt kurewsky dobře dobře dobře dobře dobře. Tak dobře, pojďme na to. 

Řemeslná živnost Řeznictví, uzenářství je proti tomuhle nářezu jen taková vanilka. A tady? Šlachy se trhaj, tepny stříkaj, maso mokvá, kůže se trhá a deathrasher řve Jóóóóóó! 

Jak naznačeno shora, třetí deska sice zatím zůstává zahalena tmavým závojem, ale flákoty typu Raging Chaos ze dvojky anebo klipovka  „This is the vision of Apocalypse!“ z debutu vám rozmlátí rypáky jak ožralí rowdies na fotbale (že by sraz na Baníku, vy šulini?!?). 

Tak tady jsem správně, a abych tak nějak cobyžto Brňák aktuálně glosoval, tohle fakt není druhá liga. Zařvi a polib matku zem. Nahuuuuuum!!!!!!!!!!

Ačkoli nejsem Vávra a nesměřoval jsem na Plzeň, ale na Nahum, i přesto se Plzeň konala. Nikolivěk tedy na čepu, ale na pódiu, poněvadž závěreční death maníci INNERSPHERE nejsou odnikud jinud než „zezplzně“. Podle jejich aktuální desky Amnesia bylo pojmenováno příznačně celé turné, a proto chápejte, že pokud si nic nepamatuju, tak to není blbost, ale diagnóza. Prostě amnézie. 

Provokativní nářez nijak nepolevuje, kajtry drtí svět a hukot je tu hned, seznamujeme se se sympatickou rusovlasou Polkou (jen škoda že neměla bosý nožičky), a je nám v UC fajn. Fotky v galerce už začínají být lehce mázlé asi jako já, playlist nikde nevidím, takže vím úplný hovno, ale to je vlastně jedno, ježto je pátek a víkend je svátek. 

Dopíjím poslední škopek a vydávám se směrem k domovu. Jde se mi nějak těžko...hmmmm...to asi proto, že mám kapsy plný těch nádherných černých diamantů z Unleaded Coffee. :-)

Text + foto Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>