Recenze: ORIGIN OF INFINITY –EP Ocvltism /2020/ vlastní náklad

Recenze: ORIGIN OF INFINITY –EP Ocvltism /2020/ vlastní náklad

ORIGIN OF INFINITY zřejmě přemohl tvůrčí přetlak a nedlouho po debutu  vydávají mňamku, EP „Ocvltism“, a to jako jednostranný vinyl, což jeho výjimečnost jenom zdůrazňuje. Společně s povedenou grafikou obalu je vizuální dojem z EP velmi dobrý, grafika je velmi lákavá. Co nás ovšem zajímá více a především, je vlastní obsah. ORIGIN OF INFINITY jedou ve svém zajetém stylu, nalajnovaném na výtečném debutu „The Last Day On Earth“, žádná revoluce ani spontánní experiment se neděje, kapela vybrušuje vlastní přístup k modernímu metalu, ať tomu říkáme deathcore, technický death metal nebo teorie elektronického vozembouchu, na tom prd sejde. Čtvero položek, včetně intra a outra, je sice dávka množstevně skromná, ovšem obsahem v ničem nepokulhává za debutem a leccos možná naznačuje, čeho bychom se mohli v brzké budoucnosti dočkat. ORIGIN OF INFINITY po drobných krůčcích svůj styl pilují směrem k emotivnějšímu obsahu skladeb a technické propracovanosti, je to třeba pouze můj dojem, nicméně EP na mě působí jako slušná emoční nálož, která má silný potenciál posluchače vtáhnout dovnitř sebe a do středu dění. Zvuk EP je sice stylově hutný a dostatečně zatěžkaný, zachovává si rovněž i podstatný podíl syrovosti a s tím organicky spojený značný objem „života“, který je často precizním digitálním zvukem dosti upozaděn.

„Ocvltism“ není žádným emočně placatým nedochůdčetem, potemnělá atmosféra je jedním z velmi silných atributů EP. „Bonewood“ svou svíravou intenzitou ani nemůže zklamat, technicky nelze nic vytknout, sympatický je lehce „matematický“ riff v úvodu. ORIGIN OF INFINITY se evidentně nekamarádí s rychlými tempy, EP se kompletně nese v pomalém valivém tempu, které bezvadně plní roli zesilovače atmosféry. Ta je sama o osobě značně pochmurná, což na druhou stranu k muzice skvěle padne. Tomáš Hospodka, tradiční to host, svým mohutným vokálem k atmosféře EP přispívá výraznou měrou, jeho vokální jistotu není třeba připomínat, zde opět na maximum. S „Cadmivm Blood / Morbid Silence“ se objevují výraznější melodické prvky, větší členitost a proměnlivost nálad. Beznaděj a sklíčenost si mění křesílko s frustrací, která jej následně přepustí melancholii. Chce to několikerý poslech, než mi to začne zapadat do sebe a začne plně účinkovat. Nicméně je to zajímavý zážitek, přitom jsem tyhle modernosti ještě před nedávným časem téměř nevyhledával, ba co více, schválně se jich stranil.

„Ocvltism“, toť zajímavá řekněme raritka, jednostranný vinyl vydaný ve stovce kusů to má jaksi napsáno v rodném listě. Deset minut a kousek muziky, přesto se jedná o povedený počin nejen pro ty, kteří jsou ujeti na moderní metalovou mutaci. Velmi slušná technika, silná atmosféra a povedený organicky znějící zvuk, ale hlavně silný nápad dělající základ dobrých skladeb, to na krátkou stopáž je poměrně hodně muziky. Za mě dobrý, limitované specialitky jakože docela můžu, a tato se vyvedla.

Medyed

originofinfinity.cz/

facebook.com/originofinfinity/

originofinfinity.bandcamp.com/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>