Recenze: Forrest Jump - Forrest Jump (2018)

Recenze: Forrest Jump - Forrest Jump (2018)

Slovak Metal Army nejen slovenským kapelám dopřávají pozornosti a přízně. Další akvizicí v jejich stáji jsou čeští a zároveň bučovičtí raraši FORREST JUMP, kapela, která toho má již dosti odehráno jejich aktuální bezejmenné album nese značku SMA. A je nutno jedním dechem taktéž poznamenat, že SMA věrní svému čichu na kapely opět zlanařili bandu, která má co říct.

Mix metalové moderny a HC se špetkou alternativy vytvořil výbušnou substanci s velmi solidními trhacími vlastnostmi. Počáteční dojem, že DYMYTRY (při vší úctě k nim) mají zdatné následovníky, doznal po důkladnějším zavrtáním se do obsahu „Jumpa“ významných korekcí. Fandům výše jmenovaných sic FORREST JUMP budou s největší pravděpodobností šmakovat, nicméně výsledný dojem je ve finále poněkud jiný. FORREST JUMP jsou hardcoreově neurvalejší, na hutnost zvuku je možné málem fyzicky sáhnout. Stále je možné cítit přes tu razanci a tah na bránu cítit rockový základ skladeb, což je další a málem to nejpodstatnější plus celého alba od prvního do posledního taktu. Nerozmělněná pestrost do mnoha fragmentů, ale kompaktní celek o dvanácti částech, ze kterých každá jediná má svůj příběh, vlastní tvář, náladu a výrazové prostředky. Každá ze dvanácti skladeb svým stylovým záběrem nechává vyniknout odlišný poměr přísad, přičemž se ony ingredience mezi sebou ani na okamžik nekoušou. Ony vlastně navenek společně  koušou, ale způsobem takovým, pro který tuhle muziku vyhledáváme, tyhle hryzy jsou díky pestrosti projevu FORREST JUMP velmi příjemnou záležitostí. Celý ten pestrý celek si zachovává energie tolik, že by se značkový energeťák šel udat na ČOIku z důvodu klamání spotřebitele. K energii se přidává další významný spoluhráč, a to je velmi dobrá instrumentální zručnost. S touhle výbavou si už troufnete na lecjaké kotrmelce a salta, a i kdyby ne, naroste vnitřní sebevědomí nahrávky, které ve finále prodá všechnu tu invenci, všechny nápady a všechno to investované úsilí a muzikantské srdce.

O nudě byť jen v náznaku nelze ztratit ani slabiku, očekávejte téměř naprostý opak, co skladba, to naprostý dostatek výrazných momentů, na které se je možné těšit opakovaně. FORREST JUMP nejsou kapelou na první zátah, navzdory svému stylovému směru (jejich výraz je všechno ostatní, jen ne bludiště vrcholného pro rocku) dokáží nahustit tolik vychytávek do každé ze skladeb, že je lze objevovat dosti poslechů po sobě. Buďme si jisti, že album bude budit poněkud jiný dojem po více posleších, než tomu bylo v samotném začátku. Alespoň toto je můj osobní dojem. Zpočátku zčásti indiferentní pocit, nepopírající nespornou kvalitu, byl vystřídán vzestupem adrenalinu a příjemným mrazením v zádových partiích. Tohle příjemné brnění však nemizí…zkuste taky…

Medyed

bandzone.cz/forrestjump
facebook.com/forrestjumpofficial

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>