Recenze: BON JOVI - 2020 / Island Records

Recenze: BON JOVI - 2020 / Island Records

Bon Jovi si vždycky dělal, co chtěl. Muziku jakou chtěl. A teď si ji taky takovou udělal – Nezlomeni bez hranic.

Už ten obal, kde není žádnej název, nic, jenom přelepka na obalu – fantastic! Kde si frontman drží ruku u pusy tak, že má největší pravděpodobnost chytnout nějakou infekci. Není větší síly!

Tato deska je velikým překvapením. Je to rock – pop – country... co to je? Je to Bon Jovi. A výbornej! Takže vlastně žádné překvapení, ha ha.

Mohou Vás zaujmout všechny balady, a to i ty, jež baladami vlastně nejsou, panč jsou těmi rockovějšími vyhrávkami. Pořád je to ale neuvěřitelně kompaktní nahrávka, která má jeden nejvzácnější dar – že když dohraje, nutí vás to pustit si ji znovu.

Dramatická úvodní Limitless (Bez hranic), famózní konečná Unbroken (Nezlomení), toto je pole, na kterým Vše roste. Tohle je Současnost, která dřív než dozněla, stala se Dějinami.

„Jsem svědkem historie,“ řekl zpěvák Jon Bon Jovi – viz Deník Rovnost 6. 10. 2020 - „ Věřím, že největším darem umělce je schopnost používat hlas, aby promluvil k tématům, která nás dojímají.“

Pomáhal nakrmit potřebné, pracoval i u myčky. „If You Can’t You What You Do / Do What You Can“ aneb Když nemůžeš dělat, co děláš / Dělej co můžeš“. A tenhle báječný dvojsmysl, totiž „Dělej co můžeš“, mne vlastně přiměl si toto album koupit. A nelituju.

Je to svým způsobem prdel, protože – jak známo –angličtina je mnohovýznamová, takže can kromě svého slovesného významu znamená též plechovku. Což z hlediska pivního je na této mé recenzi dost dobře vidět.

Ano, Do What You Can či American Reckoning, jež byly na album zařazeny dodatečně, znějí jako kdyby byly součástí kompozice od samého začátku. Totálné tělo to chtělo.

Beuatiful Drug? Která je ta Vaše? Anebo Blood In The Water? Či některá jiná?

Celkově převládají balady, občas výbušně explodující a občas se kytarově ztišující, stejně jako veškerý život roku 2020. Užijete si lyriku, užijete si sopku. Všeobecná atmosféra alba je fascinující, srdcozvuký sound se rozprostírá nejenom ve zvukovém přehrávači, ale všude kolem vás.

Dobrej fór je i obal, kde kucííí nahrávací stojí na schodech jako vláda, tak za to 100 bodů ze sta. Tož jsou to kluci svalnatí i skalnatí, kteří stvořili desku i když relativně měkkou, tak výbornou.

Hmm, měkkou? - Příroda směřuje k rovnováze, tak snad to není předzvěst dob tvrdých.

Za pozornost děkuje Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>