Recenze: AGRESSOR – Satan´s Sodomy Of Death /2020/ Grimm Distribution

Recenze: AGRESSOR – Satan´s Sodomy Of Death /2020/ Grimm Distribution

Frantíci AGRESSOR jsou kult v pravém slova smyslu, symbol syrové thrash metalové bestie druhé půle osmdesátých let, kapela, která sice v zásadě neopustila metalový underground, její podzemní vliv na světovou metalovou scénu je ovšem nesporný. Vydání „Satan´s Sodomy Of Death“ je o to cennější, protože se jedná o znovu vydaná dema, respektive skladby z nich z let 1986 – 1988, autentický dokument doby vzniku, nespoutané energie a nadšení z brutální muziky. Trojice demosnímků zcela podle očekávání nevznikala v nějakých profi podmínkách, tomu odpovídá i zvuková kvalita. Ovšem neumím si představit rané nahrávky té doby bez tohoto nečesaného zvukového kabátu, k těmto nahrávkám neoddělitelně patří. Užívám si této dobové atmosféry, možná někdy i začátečnické naivity a nezkušenosti, bohatě vyvážených zápalem pro hraní a úžasnou energiíí, pro něž jsou dema napříč scénou opakovaně vyhledávány a co hlavně, znovu vydávány.

AGRESSOR patří k jednomu vrhu jako KREATOR, SODOM a DESTRUCTION. V jejich rané tvorbě silně cítit oheň a síra prvotní formy black metalu, jejich projev je v pravdě extrémní až bestiální. Agresivita jako převažující atribut vévodí celému tomuto souboru demosnímků jako ukrutný středověký tyran. Již na počátku je ale slyšet, že kluci již mají pilně nazkoušeno a s nástroji si solidně potykali. Hrubá produkce adekvátní tehdejším podmínkám sice nemusí vonět současné generaci posluchačů, ale jde jen a pouze o zvyk. Síla „The Merciless Onslaught“, „Satan´s Sodomy“, „Mixed Rehaersal“ a „Orbital Distortion“ je drtivá, a ta autentická strhující atmosféra mi působí neskutečné mrazení po celém těle. Hrubý, syrový thrash metal bez obsahu přikrášlovacích prostředků zahalený do uhrančivé temnoty a misantropie nese jasné stopy originality kapely už v této rané fázi existence, o tom žádná. Není potom divu, že na základě těchto vpravdě pekelných nahrávek a pilném koncertování se AGRESSOR stali první francouzskou thrash metalovu kapelou, která se upsala „velkému“ labelu, což na statutu AGRESSOR ničehož netratilo, jsou stále neotřesitelným undergroundovým kultem.

AGRESSOR nebyli samozřejmě jedinou francouzskou kapelou, která výrazně promluvila do metalových dějin. Francie má svých metalových klenotů vícero, bude to asi takové nošení dříví do lesa, většina z Vás má jistě lepší povědomost než já, ale pro úplnost – LOUDBLAST, MASSACRA, MISANTHROPE, toť výčet zásadních metalových kapel dle mého nejlepšího vědomí. Mezi ně AGRESSOR právem patří jako průkopnická kapela. Skladby z demosnímků se posléze staly základem pro zabijácké debutové album „Neverending Destiny“, které vyšlo u Black Mark Production (netřeba připomínat toto legendární jméno). Jejich syrová podoba znovu spatřila světlo světa na „Satan´s Sodomy Of Death“, reprezentativní kompilaci mapující razantní rozjezd AGRESSOR.

Francie má svůj thrash metalový grunt, na který můžou býti Francouzi zcela poprávu hrdí, až se budou samou pýchou nafukovat!!!

Medyed

facebook.com/agressor.fr/

agressorofficial.bandcamp.com/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>