Rebelie Panthenolu

Rebelie Panthenolu

Skupina Panthenol / křest CD Mám pocit / kmotr Zdeněk Černý – Titanic / + kapela Masařka 03 / pátek 6. dubna 2018 / Tišnov, U Palce

Ahoj holky, ahoj kluci, tišnovská rock-punková banda PANTHENOL (anebo zkráceně PNTH – Pořád Něco Tu Hnije) vydala v tomto roce 2018 nové CD s názvem Mám pocit. Novinka tudíž začíná stejnou iniciálou jako debut z roku 2014/2015 Můj svět, kde kapela navázala na svou thrashmetalovou  minulost obdobně sympatickou přímočarostí, která u taťků od rodin - s mnohdy zlobivými pubescentními dítky - působí vskutku vesele. A to v tom nejlepším rockovém slova smyslu. 

Slušně zaplněná tišnovská „křtitelnice“ U Palce aplaudovala nejen samotnému Panthenolu i spřátelené skvadře jménem Masařka 03, ale též kmotru Zdeňku Černému, jak známo zpěvákovi a kytaristovi brněnské heavy metalové ikony TITANIC, jenž výslovně zmínil Holky kluci a Rebelii, poděkoval za to, že se vůbec ještě vydávají fyzický cédéčka,  a taky popřál potřebné zdravíčko. 

Bratři Pařilové (že by punkovej nomen omen, ha ha) - zpěvák Libor a bicman Jára, dotvoření kytaristou Alešem Havránkem a basmenem Zdenálem Bělušou, dokazují, že možná právě ti sympatičtí čtyřicátníci potřebují občas utýct od rodin, aby stvořili rebelii. Anebo Viva Anarchy. 

Zas je tu ráno, které nic moc neřeší?  Jasný, problémy tohoto  světa nevyřeší ani tenhlecten plastíček. Ale pakliže víte, že tady nejste jako Padlej král sám, třeba se vám žije o trochu líp. 

Vydání alba provází videoklip natočený v unikátním prostředí řečkovické Lachemy (koukněte pod článek, fakt to buchne), a také prvotní úspěchy v podobě opakovaného umístění v nejlepší šestce BANDZONE, až má i člověk, u kterýho punk není na prvním místě, pocit, že tady fuckt o něco jde. 

Fridrich Schiller kdysi napsal, že nad radost nic v světě není. Evropská unie toho o pár set let později zneužila, a rebelové z Tišnova nemohli jinak, než takto prdelózně začít svůj více než výmluvný song Unie, „kterou každej fuckuje“. 

„Není život bez boje, a takhle to je“, říká svým textem Panthenol, a vystihuje tím jednu zásadní skutečnost našeho světa, i  kapely jako takové:  že abys mohl vyhrát, musíš nejdřív bojovat.   

Což je pravidlo, které platí nejenom v hudbě. 

Tady Dědek. 

P.S.: Kurwa do prdele, mně metalistovi se ještě začne líbit punk! ;-)

Reportáž v Tišnovské televizi (čas 4:17): tisnovskatelevize.cz/2018/04/13/reportet-ttv-12-4-2018/
Fotky ze křtu: zonerama.com/MichalBenes/Album/4245752

bandzone.cz/panthenol
facebook.com/Panthenol-398923806861829/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>