Půlstoletí zná Robiho Křupku!

Půlstoletí zná Robiho Křupku!

ZASTÁVECKÁ PADESÁTKA
STARTUJE V SOBOTU 5. 10. 2019 VE 20.00!

aneb

V DĚLŇÁKU TO POŘÁDNĚ KŘUPNE!

Kytarista Robi Křupka slaví 50 let. A ještě předtím, než se dostaneme k faktografickým záležitostem, dovolte mi prosím trochu hyperbolické legrace. 

Teda, být vegetarián a jmenovat se Křupka, tomu říkám osudová slovní hříčka. Ale naopak Robi se k vegetariánovi hodí, protože Robi maso mají určitě i v té restauraci, kde se Robi – a tedy možná Robi s Robi – spokojeně stravuje. Takže: Robi Křupka! 

Á propos, Robi je hlavně kytara, to je jeho hlaveň, kterou úspěšně míří na svoje fans, a ani nemusí střílet, aby se trefil. Skromný a ne vždycky mluvný, leč nesporně charismatický, a proto výrazný muzikant je spojený s mnoha brněnskými kapelami, jimž odevzdal, a možná dokonce i vdechl svoji duši.

(Upozorňuji, že můj následující komentář je bez jakékoliv autorizace, takže se z něho může Robi klidně i zvencnout, což bych ovšem nerad, jelikož pak by následující akce, kvůli níž tento článek vůbec vznikl, přišla vniveč.)  

Prvotním příkladem může být skupina PAVITRAM, která zobrazuje Robiho duchovní hodnoty. Možná zhruba to, co sám kytarista vyjadřuje sloganem WAR WITH KALLYUGA, tj. válka s tím nejubožejším stádiem lidstva, ale vlastně boj každého sám se sebou. Ani nemusíte být hinduista, abyste pochopili, že se v tom právě nacházíme, stačí otevřít Wikipedii.

DOGMA ART – jedna z nejvýznačnějších kapel moravských „lihů a rájů“, v níž Robi taktéž zanechal svůj rukopis. Je asi krásné hrát poctivej hard rock po boku pěveckého čaroděje Ládi Obludária Škaroupky, na pódiu před světem, jež je sám obludáriem. 

Současnou Robiho live prioritou je ovšem KERN, k němuž není potřeba cokoli dodávat, a proto také skoro nic nedodávám, jak vidíte. I když si tedy nejsem zcela jist, zdali basačka Ivuška nebude opět symbolem „kámy“...

Co ovšem dodat musím, jsou dodatkové informace k Robiho padesátinám: show plná překvapení se udá v sobotu 5. října 2019 bohužel nikoliv v Brně, ale v Zastávce u Brna – mimochodem, rodišti Kronka z Kernu. Překvapení, překvapení...že by, že by? 

Jak již naznačeno shora, zahrají kapely Kern, Dogma Art, Pavitram a jako host QUANTI MINORIS Zdeňka Němečka, jehož taky znáte, a to z Dogmy Art.  Předprodej dle informací na plakošu. Vlastně ani nevím, proč to všechno píšu, když to všechno je na plakátě. Asi to píšu proto, že to píše! 

Vážení přátelé, srdečně Vás zveme oslavit Robiho narozky do Zastávky! Věřte mi upřímně, že když říkám Robi, bude to maso! :-)

Sestavil Dědek

www.robikrupka.eu

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>