První singl z nového alba NAVARu "Návrat havranů" - skladba "Navar" s hostujícím Otou Herešem (TÖRR, ALKEHOL) vyjde spolu s lyric videem 20.2.2022.

První singl z nového alba NAVARu "Návrat havranů" - skladba "Navar" s hostujícím Otou Herešem (TÖRR, ALKEHOL) vyjde spolu s lyric videem 20.2.2022.

Kapela NAVAR vznikla na základech pardubické rockové skupiny CALYPSO a byla aktivní v letech 2001-2008. Nahrála několik demo-snímků, EP „Proti všem“ a album „1621“, které bylo pod labelem Leviathan Records distribuováno i do Japonska. Jejím zakladatelem je Jiří Rain, později člen mezinárodně působících power metalových SEBASTIEN, tuzemských legend tvrdého rocku – kapel CITRON a KREYSON, a projektu LÁĎA KŘÍŽEK AKUSTICKY. V NAVARu začínal také Julian Záhorovský (pozdější finalista prvního ročníku soutěže „Česko hledá SuperStar“ a člen kapely SABRAGE), nebo Jan „Bart“ Bartoš – zakladatel PROMILE a dnes člen kultovních TÖRR a ALKEHOL.

 

Tři členové NAVARu – zpěvák a kytarista Jiří Rain, kytarista Ondřej Pecina a bubeník Radek Rain – rozšířili na podzim 2008 své ambice, kapelu přejmenovali na SEBASTIEN a s novým repertoárem v angličtině zahájili spolupráci se zahraničními umělci, producenty a vydavateli. První playlist SEBASTIEN, zvěčněný na debutu „Tears of White Roses“, vycházel z původního repertoáru NAVARu. Jednalo se např. o skladby „Pláč bílých růží“„Závidím“„Chlumský lán (L.P. 1866)“, „Fénix“„Černá růže“„Jdou“ a další.

 

V roce 2021 uplynulo dvacet let od první studiové nahrávky kapely (album „Navar“, nahrané v pardubickém DARK studiu, bylo později prezentováno pouze jako demo, protože na něm ještě nebyl jasně definován zvuk a styl kapely). 

Členové NAVARu se domluvili, že toto výročí oslaví společným dílem. V archivu kapely zůstalo velké množství skladeb, které byly hrány na koncertech, ale nedostaly se na žádnou nahrávku. Nyní tvoří základ nového alba „Návrat havranů“. Doplňují je další restaurované nápady z doby aktivního působení NAVARu, i zbrusu nové skladby – to vše v nově zaranžované podobě, reflektující získané zkušenosti jednotlivých muzikantů.

 

O mix a mastering nahrávky se postaral světoznámý německý kytarista a producent Roland Grapow (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN).

 

Sestava:
Jiří Rain (NAVAR, SEBASTIEN, ex-CITRON, ex-KREYSON, ex-LÁĎA KŘÍŽEK AKUSTICKY) - zpěv, kytara
Jan "Bart" Bartoš (NAVAR, TÖRR, ALKEHOL, PROMILE) - baskytara, sbory
Ondřej Pecina (NAVAR, ex-SEBASTIEN) – kytara
Jakub Komárek (NAVAR) – klávesy
Radek Rain (NAVAR, ex-SEBASTIEN) - bicí nástroje

 

Diskografie:
2001 - Navar (demo-album)
2003 - Commotion (demo-album)
2004 - Proti všem (EP)
2005 - 1621
2022 - Návrat havranů

Facebook: www.facebook.com/…021 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>