Profil Zapomenuté minulosti

PROFIL:

Bítešská metalová skupina s dvojsmyslným názvem ZAPOMENUTÁ MINULOST vznikla v červnu roku 2004 v nedaleké Náměšti nad Oslavou (ze zakládajících členů Obrazekzbyl do dneška pouze baskytarista Michal Blaha, z těch pozdějších kytarista Mirek Tomšík, stejnojmenný syn basáka Stejšnu), dlouho však hledala zpěváka. To se jí podařilo, když vystoupila docela originálně jako instrumentální kapela na bítešském festivalu Faces Of Death, po němž se k ní připojil vokalista Ondra Špaček.

V roce 2006 kapela nahrává svůj první kotouček, v podstatě bezejmenné DemoCD, zahrnující tucet pecek, i když některé prameny hovoří o 11 písních.

Poté, v září 2007, odchází do Stejšnu bubeník Martin Krejča a formace se tím ocitá v existenční krizi, kterou zažehnává příchod bicmana Martina Blahy, představovaného nikým jiným než bratrem dosavadního basáka.

V této sestavě s bratrským duem Blahovým skupina v březnu 2009 natáčí svoje debutové CD, šestipísňové EP s nápaditým názvem Líně zážehové melodie, s pěti Obrazeksongy v češtině a jedním v angličtině. Označit konkrétní styl kapely není jednoduché, názory se totiž dost liší, čímž se vracím k oné úvodní poznámce, že název sestavy je "dvvoojjssmmyyssllnný": sousloví Zapomenutá minulost může totiž značit, že skupina vychází ze staré metalové školy, čili ze "zapomenuté" hudební minulosti (za tento názor jsem ovšem na webu kapely dostal pěknýho sprďáka :-), anebo právě naopak, že skupina na minulost zapomněla a od staré školy se oprostila. Pravda bude zřejmě někde uprostřed, názor nechť si každý udělá sám vlastním poslechem např.  na bandzone.cz/zapomenutaminulost. Banda sama označuje svůj styl prostě jako metal, bez dalšího.

Na CD Líně zážehové melodie si v současné době můžete přečíst celou řadu utěšeně přibývajících recenzí (odkazy viz profil na Bandzone). Svojí troškou do mlýna v tomto směru přispějeme brzy i my na tomto webu...


Sestava (přehledně):

Michal Blaha - basa
Martin Blaha - bicí
Mirek Tomšík - kytara
Ondřej Špaček - zpěv.

Tracklist CD Líně zážehové melodie:

1. Čistá cesta
2. Vlající vlasy přítele Chárona
3. Posera
4. Seš svázanej
5. Vizionář
6. Call the end

Weby:

zapomenutaminulost.com (rozcestník na Bandzone profil, fotky a vzkazy)
bandzone.cz/zapomenutaminulost
 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>