Profil skupiny SRO

Profil skupiny SRO

Brněnsko-třebíčsko-dukovanská kapela SRO vznikla před více než deseti lety, v roce 1998, v němž natáčí svoje prvotní demo Děti strachu. O dva roky později přidává Obrazekdruhý demosnímek, opět se zajímavým názvem - Sbírka diagnóz.

Po singlu z roku 2002 s jednoznačným hitem Čas květů již konečně přichází natáčení debutového alba Tančí mezi ohni (název je opravdu dlouze Tančí mezi ohni, nikoliv imperativně a krátce Tanči mezi ohni, neboť v textu se zpívá - nejen - o stromu, resp. stromech, které "tančí mezi ohni"). V květnu 2003 se totiž skupina zavírá do známého studia Miloše DODo Doležala Hacienda a výsledkem se stává 11-písňové CD s tímto tracklistem:

01. Slova
02. Silver Rock Bar
03. Pro ty kdo vydrží
04. Asi Jim
05. Toulám se
06. Tančí mezi ohni
07. Čas květů
08. Náš svět je takovej
09. Prohlédni svou tvář
10. Cesty zpět vedou
11. Promiňte oči

(Toto album si lze v kompletní podobě poslechnout na bandzone.cz/kapelasro - pozor, nezaměňovat se slovenskou punk-rockovou skupinou S.R.O., která zde má také svůj profil.)

Desku natočila tato sestava SRO:

Zdeňka Šmídková (dnes Kotačková, známá též z Ynnity) - zpěv
Pavel Dočkal - kytary
Martin Maštalíř - baskytara
Martin Krejča (dnes kapela Stejšn) - bicí nástroje
jako host ve skladbě "Toulám se" bubeník Lukáš Zbožínek.

Styl skupiny není jednoduše identifikovatelný, na Bandzone profilu je ve zkratce označen jako rock, existují i názory, že jelikož se v hudebním stylu SRO mísí více vlivů, jedná se o crossover, já osobně bych tuto produkci bez přílišné inklinace k detailům označil jako melodický tvrdší rock. Nejlepší obrázek si pochopitelně kdokoli z Vás udělá sám vlastním poslechem, v každém případě se jedná o hudbu mimořádných kvalit. I proto je v rámci této rubriky v našeObrazekm plánu rovněž podrobná recenze CD Tančí mezi ohni.

V roce 2005 tato skupina, která svého času vystupovala jak v klubech, tak na festivalech, natáčí ještě dvě skladby (Stíny tvé duše a Vrať se - i ony jsou k poslechu na Bandzone), avšak v témže roce svoji činnost ukončuje.

V současné době, i v souvislosti se situací kolem skupiny Ynnity, nelze vyloučit možné znovuobnovenní činnosti SRO. Pakliže se tak skutečně stane, česká rocková scéna bude opět bohatší o jednu opravdu kvalitní kapelu. Z toho důvodu budeme další vývoj bedlivě sledovat.

Poznámka: jako nejčerstvější bonus, z ledna 2009, je na profilu SRO zařazen k poslechu jeden speciální kratičký song, tak kdyžtak mrkněte :-) - bandzone.cz/kapelasro

Dědek
 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>