Profil skupiny Nahum

Tato ostravská deathrash metalová skupina vzniká pod názvem UNHUMAN začátkem roku 2004. O rok později mění svůj název na stávající NAHUM, a to z důvodu toho, že v Kanadě již jedna kapela s názvem Unhuman působí. Jak se uvádí v sekci Historie na oficálních stránkách souboru: „NAHUM je tedy výsledkem snahy najít jednoduchý jednoslovný úderný výraz, zvukově navazující na původní název. Jedná se o hebrejské jméno proroka, jehož významem je "potěšit pomstou", tedy českým ekvivalentem by mohlo být "zadostiučinění", či "satisfakce"...“.  

V roce 2005, kromě aktivit spočívajících v koncertní činnosti, vzniká 7-písňový demosnímek pojmenovaný dle původního názvu kapely, tj. Unhuman.

Z důvodu odchodu dvou svých členů do zahraničí skupina v roce 2006 přerušuje svoji činnost, k jejímuž obnovení dochází ročníkem 2009.

Svoje debutové album The Gates Are Open sestava nahrává na přelomu let 2011/2012 a vydává jej vlastním nákladem v počtu 300 kusů v březnu 2012.

Takřka 40-minutové album, opatřené 12-stránkovým bookletem se všemi texty, obsahuje celkem 9 skladeb, včetně jedné instrumentální, nesoucí se ve znamení melodického death metalu a řízného thrash metalu, s black metalovými prvky a anglickými texty. Pojítkem mezi dřívější etapou souboru a aktuálním děním je úvodní song Worldwide Screaming, který byl obsažen taktéž na demu Unhuman a který představuje historicky úplně první kompozici těchto muzikantů. Zajímavostí CD je ve dvou písních hostující ženský vokál.

Z hlediska personálního je Nahum specifický skutečností tou, že u svých členů uvádí oficiálně pouze křestní jména. Debut tak natočila tato sestava: bratři Pavel – sólový zpěv a Tomáš – kytara, dále Roman – kytara, Hanis – basa a Michal – bicí. Pro úplnost dodávám, že ročníky narození hudebníků se nacházejí v rozmezí 1980 – 1982.

Subjektivní hodnocení alba The Gates Are Open, v podobě recenze od našeho redaktora Dědka, naleznete zde.

Bližší informace o skupině Nahum a jejím novém CD, jehož poslech náš web vřele doporučuje, naleznete prostřednictvím odkazů uvedených níže.

Oficiální stránky skupiny: nahum.cz
BZ profil: bandzone.cz/nahum
MySpace profil: myspace.com/nahum.cz

 

2-band.jpg

 

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>