PŘI PŘÍCHODU ZAPNI PROUD aneb  KDYŽ MÁŠ AC/DC V MALÍKU…

PŘI PŘÍCHODU ZAPNI PROUD aneb KDYŽ MÁŠ AC/DC V MALÍKU…

Prolog: S dovolením začnu úvodníkem, který jsme na našem Facebooku zveřejnili hned „po akci“ 24. 2. 2024:

Vážení hudební přátelé, já nevím jestli sním či bdím, a zdali se po včerejším death metalovém HYPNOS nějak mění přístup veřejnoprávní TV k tvrdé muzice, ale v dnešní sobotní večer mne v té nejlepší míře šokovalo vystoupení revivalu AC/CZ (https://www.acdcrevival.cz) přímo pro prezidenta „CZ“ v přímém přenosu „CZ“ Sport v rámci Galavečeru leteckého sportu - vyhlášení nejlepších leteckých sportovců „CZ“, kdy kapela zvolila v kontextu naší výjimečné doby zcela příznačnou skladbu Highway To Hell.  

Ano, v přímém přenosu České televize skutečně přihlížel pan prezident, a nebyl to ani prezident Metalové unie ČR, ani prezident Australského svazu, ale byl to přímo náš nejvyšší ústavní činitel – prezident České republiky. No to víte, motorkář, rocker, tak co vlastně chcete. No co vy chcete - co on chtěl - on chtěl song od AC/DC!

Tož tady rámci našeho nepravidelného projektu „3 OTÁZKY PRO…“ začněme hezky česky, vlastně hebrejsky – začněme od Adama, in concreto (nebo snad in concerto?) od kytaristy Adama Malíka, protagonisty známé skupiny AC/CZ, totiž AC/DC tribute show. Naprosto pohodovej kořeň, kerej když jsem ho vzápětí po skončení přímého přenosu Galavečeru Letecký sportovec roku 2023 oslovil, bez problémů ochotně reagoval a velmi vstřícně nám poskytl rozhovor.

Naše hudbo – leť! Je tady kytarista Adam Malík se sloganem „Podmínky jsme kladli my J“:

Jak dlouho jste byli před přímým přenosem nervózní, resp. kdy jste se to vlastně dozvěděli?

O možnosti zahrát si na Galavečeru Letecký sportovec roku 2023 jsme se dozvěděli a dostali pozvání již v srpnu minulého roku.

Byla Vám na přání prezidenta ČR určena skladba, kterou máte hrát?

Ne, skladbu jsme si vybrali sami, nikdo nám žádné podmínky nediktoval - ba naopak - "podmínky" jsme kladli my 

Znáte reakce na Vaše vystoupení ze strany Petra Pavla nebo Anguse Younga?

Myslím, že pan prezident byl spokojený jak podle výrazu v přímém přenosu, tak po skončení pořadu, dle jeho slov. Pro nás velká čest mu udělat radost.

BONUS: A co následný raut, dobrý, chutnalo? 

Raut byl perfektní, celý večer v produkci Vlasty Dvořáka (prezidenta Aeroklubu České republiky) a v režii Jana Fronce byl skvělý!

Adame, moc děkujeme za odpovědi, a všichni pevně doufáme, že pod vlivem této skladby za účasti prezidenta ČR už do budoucna nebude platit heslo, že Česká republika je svět silnic a dál nic, ale že těch dálnic přibude brzy pěkná „kupka“ :-)

acdcrevival.cz

Sestavil Dědek. 

 

P.S.: Angusovi jsem pak po skončení přenosu volal, chvíli mi to nebral, ale pak nakonec jo, a říkal, že dobrý, že se mu to líbilo, protože tak hezkýho prezidenta ještě v životě neviděl. J

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>