Pardubický NAVAR hlásí albový návrat ft. Ota Hereš (TÖRR, ALKEHOL)

Pardubický NAVAR hlásí albový návrat ft. Ota Hereš (TÖRR, ALKEHOL)

Neúnavný metalový tahoun George Rain, kterého fanoušci znají především z formací SEBASTIEN nebo CITRON, reinkarnoval svoji srdcovou záležitost, studentskou kapelu NAVAR. Ta se nyní vrací s albem „Návrat havranů“, jež obsahuje dobové songy, které byly znovu nahrané s novým zvukovým kabátem, který pomohl ušít legendární kytarista a producent Roland Grapow (HELLOWEEN).

Kromě George Raina patří do původní sestavy NAVARU kytarista Ondřej Pecina (ex-SEBASTIEN), bubeník Radek Rain (ex-SEBASTIEN) a také baskytarista Honza „Bart“ Bartoš (TÖRR, ALKEHOL). První vlaštovkou, která předznamenává opětovný rozbřesk uspaného tělesa, se stává eponymní singl a lyric video „Navar“. „Skladba vychází z mého starého hudebního nápadu z 9. září roku 2000! Loni jsem ho objevil v potrhaném bloku, kam jsem si tehdy zapisoval své písničky, i různé rozpracované útržky,“ prozradil kytarista a zpěvák George Rain, jenž založil NAVAR v roce 2001.

Ačkoliv energie písně i hudební složka zůstaly původní, lyrika songu je aktuální, i když obsahově letí časem zpět. „Text jsem napsal nový a pokusil jsem se v něm Navara personifikovat. Ve skladbě tak jde o člověka s velice silným životním příběhem, uzamčeným v minulosti... O člověka, který je dnes už jen vzpomínkou, ale jeho odkaz může stále inspirovat. Právě tak totiž kapelu NAVAR vnímáme, ale poselství písně je mnohem hlubší: zajímáme se o příběhy lidí, kteří tu byli před námi? Víme, co se odehrávalo na místech, kterými denně procházíme? Jsme schopní vnímat hlasy a ozvěny minulosti...?“ pokládá řečnické otázky Rain, který do prvního singlu dostal i zvučného hosta. Stal se jím nestor tuzemské tvrdé muziky Ota Hereš.

Rád jsem přijal nabídku na hostování v jednom songu kapely NAVAR, už proto, že jedním z členů je můj spoluhráč Honza „Bart“ Bartoš, stejně tak i z důvodu skvělý produkce – Rolanda Grapowa, i muzikantů jako takových s Georgem Rainem v čele, a samozřejmě i z důvodu, že tento druh muziky je mi blízkej. NAVARU přeju, ať se album k těm dvaceti letům vydaří,“ poslal zdravici Hereš, který připomněl výročí kapely, a také naznačil, že vody, ve kterých NAVAR svůj těžký kov taví, jsou nekompromisní a nasáklé speed metalem. Album „Návrat havranů“ vychází symbolicky 20. června 2022 pod labelem Smile Music.

https://open.spotify.com/album/0HQ62xaSYK2ZED41HJl459?si=hSIXlozWR_G0IDgTIHGV4w

Photo credit: Hana „Mons“ Pecinová

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>