PAČESS vydávají nový singl a lyric video

PAČESS vydávají nový singl a lyric video

Osm měsíců od posledního alba Absolutno přichází pivně didaktický spolek Pačess s novým materiálem, který dostal název Katechismus. Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že ji tato pozice svědčí. 

 "Písně na tuhle desku vznikly po našich zářijových koncertech. Nejprve jsme se rozešli se zpěvákem. Na volný post jako první oslovili Báru a pak už to jelo. V prosinci bubeník Čepa nabubnoval své bicí party, v lednu jsme s Jakubem a Parambou nahráli kytary a v únoru již Bára zpívala u Oty Balage své zpěvy",  popisuje situaci Pačess.

 Na ploše bezmála 40 minut se setkáte s příběhy, mýty a legendami, jakožto i velice složitými současnými tématy, která jsou popisována formou jakéhosi pivního katechismu. Tracklist působí záhadně, nutno podotknout že skladby Kaš, Tisíc a jeden cíl, Dimethylsulfid či Vlk mezi vrbami skrývají spoustu jinotajů či odborných a méně známých faktů a k textům jsou v bookletu šikovně přidány i jakési vysvětlivky, aby našinec opravdu porozuměl. 

 "Ty skladby mají sílu jakože uvnitř, a nepotřebují nějak lacině exhibovat. Ta naléhavost je především v textech a nástrojích", doplňuje Bára.

 Album Katechismus vychází na CD a MC 1. května. Svérázný obal skrývající různé symboly vytvořil Vladimír Kokolia mladší. Skupina právě vypustila první singl ve formě lyric videa ke skladbě "Vlk mezi vrbami", který vzápětí bude následovat videoklip ke skladbě ,,O vodě''.

Kapela v čele s Bárou Basikovou album pokřtí na dvou show a sice 24.4. v Ostravě na Barráku a 27.4. v Drnovicích. 

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>