NOC V OPEŘE SE SKUPINOU QUEEN

NOC V OPEŘE SE SKUPINOU QUEEN

Na programu ČT Art nás v pátek 21. května 2021 čeká opět trocha dobrého a slavného rocku – v rámci pravidelného cyklu Slavná alba tentokrát jistě potěší necelá hodinka s albem skupiny QUEEN A Night At The Opera (1975), neboť písně jako Bohemian Rhapsody, Love of My Love, Death On Two Legs anebo instrumentální rocková verze hymny Spojeného království patří do zlatého fondu světové rockové produkce (to je „fór“, že, když skladbu God Save The Queen předělá právě Queen - slovní hříčka se slovem „Queen“ je zde k nezaplacení: Bože, chraň královnu nebo Bože, chraň Queen? :-)

Myslím, že si to docela užijeme, už i s příhledem ke skutečnosti, že dobrého rocku je na tuzemských obrazovkách asi tak málo jako v současné přírodě ježků, jejichž záchranu kytarista skupiny Queen, doktor Brian May tak láskyplně podporuje.

Nejen v Jihlavě by řekli „Ježek bodne!“, a ostrým rockovým tónem určitě bodne i páteční noc v opeře se samotnou „královnou“.    

ČT ART / PÁTEK 21. 5. 2021 / 21.55 – 22.45 / Slavná alba – QUEEN: A NIGHT AT THE OPERA (1975)

 

Zdraví Dědek.

 

Pro úplnost připojujeme odkaz na britský dokument z roku 2018 Setkání s ježkem (Meet the Hedgehogs – ano, tak se opravdu anglicky řeknou „ježci“), který byl v České televizi vysílán tento týden a v němž vystupuje samozřejmě i Brian May: 

ceskatelevize.cz/porady/setkani-s-jezkem/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>