„Nejsme žádný band, ale spíš banda“

„Nejsme žádný band, ale spíš banda“

Brněnská rocková skupina PSBAND, která má na kontě dvě žánrově pestré desky s názvy Strana A a Strana B, hlásí spoustu novinek, a tak jsme si za náš web dovolili ji kapánek vyzpovídat.

V první řadě změnila název, třebaže nijak zásadně – z PSBANDU jsou nyní PSBANDERS. Ovšem zní to pravda úderněji (skoro jako Banderovci), a také méně omšele, neboť „bandů“ se u nás za poslední dekádu vyrojily stovky.

A co nejenom k této hlavní změně, ale i k oněm dalším říká motor kapely, kytarista, vokalista, skladatel a kapelník Radek Štěpánek? (pro úplnost, s ukončením tenisové kariéry nemá nic společného :-):

„Změnili jsme název, protože jsem usoudili, že nejsme žádný band, ale spíš banda. Tím pádem jsme změnili i logo - zmodernizovali, upgradeovali, jak se hezky česky říká. Ale hlavně jsme hodně omladili repertoár, v novém playlistu jsou skoro dvě třetiny nových písniček, snažili jsme se i o změnu soundu, a jak se nám to povedlo, můžou posoudit lidi na koncertech.“

Ano, koncerty, aneb ta nejživější cesta k fanouškům. Protože se rok 2018 nezadržitelně chýlí ke svému konci, PSBANDERS plánují už jenom dva, a sice pokaždé v pátek, rovnoměrně rozložené na oba zbývající měsíce roku:

16. listopadu, cca 21 hodin – Tišnov, kulturní dům (Kino) – spolu s kapelou Repass

7. prosince ve 20 hodin – Brno, klub Desert (Rooseveltova ul. naproti Krajskému soudu)

Atmosféru, která příznivce čeká, lehce naznačují i názvy nových písniček: Jingle Single, Světlo v očích, Ewo!, Růže bez trnů, Soumrak nad mraky, Večírek (Poslední blues)...tož berte tento výčet třeba jako lákadlo na některý z naznačených večírků.

A kterak vidno, soumrak se možná smráká nad mraky, avšak rozhodně ne nad sestavou jménem PSBANDERS. - A propos, vidíte, sestava!

Ta zůstává ve svém jádru neměnná, to jest Radomír Prokop – zpěv, Radek Štěpánek – kytara, vokál, Vít Kellner – kytara,Vratislav Kučera – baskytara, Jan Řihák – bicí.

Vážení přátelé, kryjte se! Svými hudebními střelami útočí PSBANDERS!

Sestavil Dědek

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>