NÁŠ NOVÝ EXTERNÍ KOLEGA KELT SI OBLÍKL POŘÁDNĚ SLUŠNEJ KABÁT!

NÁŠ NOVÝ EXTERNÍ KOLEGA KELT SI OBLÍKL POŘÁDNĚ SLUŠNEJ KABÁT!

Vážení čtenáři,

dějiny se dějí, a odtud se děje i jedna velká naděje – na stránkách webu Metal-line vítáme našeho nového externího spolupracovníka, jenž zove se KELT.

Jeho první příspěvek se týká skupiny, která to neměla v dějinách úplně průzračné (krom moku tedy), to víte – „vyloučená“ teplická lokalita, thrash metal ve stínu motorbandovského Střihavky, těžká onanie přerodu v rokenrol, kdy né jenom jednou máš to už za sebou (zejména když máš jí motorovou), posléze stěhování do Colorada, do dolů, do toho se chlapi poprali, sekery a taky bambitky vytažený až do Prahy.

A jelikož kolega Kelt má jako velkého životního koníčka archeologii, jistě pochopíte, proč sem tento jeho příspěvek dáváme s takovým časovým odstupem. :-) Prostě nikoli zkrátka, leč zdlouha - některé věci jako tvarůžky, romadúr anebo mrtvoly (čímž rozhodně nemyslíme Kabáty!) se zkrátka musejʼ nechat uležet!

Je tady bandita KABÁT v roce 2023 na „brněnském“ hradě Veveří očima aparátu kamaráda Kelta:

Fotoreport / sobota 12. srpna 2023 / Hrady CZ / Hrad Veveří / skupina Kabát

Nazdar lidi,

Dědek mě přemluvil, abych sem dal fotky z letního koncertu Kabátu na hradě Veveří.

Na Kabáty jsem začal chodit, když po vydání prvního alba začali pod agenturou Jirky Sokola brázdit kulturáky po celé republice. Byly to akce tak zhruba pro 500 lidí, ale atmosférou byly nezapomenutelné.

V roce 1994 jsem dokonce s Pepou Vojtkem dělal rozhovor pro časopis MY, který zde časem opětovně zveřejníme.

S hrůzou jsem zjistil, že jsem na Kabátech naposledy byl 12. května 2004 na brněnském výstavišti v rámci turné Dole v dole. Tehdy jsem trochu na Kabát zanevřel, protože se mi to zdál až moc velký cirkus – roztleskávačky, dvojník Elvise a na závěr ohňostroj.

Nicméně musím konstatovat, že mě po letech Kabát na hradě Veveří mile překvapil a bylo to super, tak bych řekl, že návrat ke kořenům.

Kelt

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>