MOJE NOVÁ TVÁŘ

MOJE NOVÁ TVÁŘ

https://www.ceskatelevize.cz/porady/13902121427-moje-nova-tvar/

(pozor, dostupné do 14. 5.)

Black metal? Brutal metal? Hard core? Grind core? Je to ještě mnohem tvrdší.

Někdy potkáte nového člověka, a máte pocit, že to je osud. Ano, osud. Jenomže brzy poznáte, že to je úplně jiný osud, než jste si původně mysleli.

Dokument Moje nová tvář o Martinině osudu jsem zhlédl v úterý večer ve strnulém úžasu z toho, jak dokáže být někdo hajzl a jak dokáže být naopak někdo silný. Sebeláska ve dvou odlišných polohách – ta první, příšerná, která je (všeho)schopna polít kyselinou, a ta druhá, nádherná, kdy se člověk dokáže odrazit a mít se opravdu rád.

Strhující, naprosto strhující, více než hodinu trvající dokument, který ani chvíli nenudí (bohužel?), mne totálně odrovnal, a proto jsem se rozhodl se s Vámi o něj na našem webu podělit. On je totiž ještě tvrdší než všechny nejtvrdší žánry naší milované tvrdé muziky.

Síla Martiny je Síla jako hrom, a proto jsem se rozhodl tento článek podkreslit skladbou, která mne osobně nabíjí už cca od 13 let věku, konkrétně od prosince 1988, kdy vyšla na druhém supraphonském kernovském singlu (společně s písní Sprinter), a jejíž refrén je jak známo „Síla jak hrom“…

Pro úplnost podotýkám, že v tuto chvíli a v tomto kontextu nejde o jednotlivá slova, ale o celkové vyznění a sílu.

Tady Dědek.

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>