Metal východního bloku

Metal východního bloku

Pakliže jste fanoušci metalu ze zemí bývalého východního bloku, zřejmě Vám neunikl unikátní YT kanál nazvaný HEAVY METAL OF EASTERN BLOC, v jehož rámci jsou přehledně soustředěna metalová + hard rocková alba řady zemí tzv. bývalého východního bloku.

V současné době zde naleznete průběžně aktualizovanou nabídku nahrávek skupin z Albánie, Bulharska, Československa, Jugoslávie, Maďarska, NDR, Polska, Rumunska a Sovětského svazu, a to včetně opravdových historických lahůdek z přelomu 80. a 90. let minulého století.  

Co se týče našeho bývalého společného státu, kromě klasického heavy metalového mainstreamu, který dodnes vychází ve velkých fyzických CD/LP reedicích, dostupných i v kamenných obchodech, se můžete bavit poslechem desek kapel jako Atomic, Anachronic, Barbarella, Crionic, Drakar, Metanoon, Tarantula nebo Zvrator, je zde i spousta singlů z edice Rockamapa atd.

Mezi všemi těmito lahůdkami přitom najdete i věci nikdy oficiálně nevydané, např. druhou desku pardubického thrash metalového Anachroniku Sluneční příběh, s dnes mediálně slavným zpěvákem Michalem Hrůzou v sestavě (sic, toto opravdu není překlep!).

Vychutnat si můžete i slavné zahraniční desky, namátkou třeba Lost Warrior od polského Turba, full-lenght opus Gladiator od bulharské skupiny Džora Enčeva Impuls anebo počiny slovinského souboru Pomaranča, který si lze pamatovat z tuzemského sampleru jugoslávských rockových skupin Ruleta 5 roku 1984. 

Takže máte-li zájem, kochejte se nabídkou, vybírejte a poslouchejte, ale prosím pozor, udělejte si na to hodně času … stojí to ovšem za to.       

YT kanál HEAVY METAL OF EASTERN BLOC:

youtube.com/channel/UCZD-C7qsE0phHoN8K2c_B4w

FB stránka:

facebook.com/HeavyMetalOfEasternBloc/

Zdraví Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>