METAL-LINE : ROCK ONLINE - Detto 1990

METAL-LINE : ROCK ONLINE - Detto 1990

EDIT 23.5. 2020: Děcka, prosím pozor, a díky - DE TTO opravit :-):

Děkujeme velice samotnému Pavlu Řehořovi, a rovněž Jiřímu Májkovi (který byl první, na FB), za upozornění, že záznam koncertu pochází ze SLAVKOVA. Tož tímto v našem článku opravujeme tu Šelepku (na YT již, jak vidíte, opraveno), a zdravíme všechny dějinné účastníky Bitvy u Slavkova! Dejme si panáka Napoleona či čehokoli jiného, a hrdě trčme jako Mohyla Míru! - No a teď už můžete číst původní verzi článku:

-------------------------------------------

Speciální poděkování mé milované Milce (á propos, jak se Vám líbí v obalu Krabatu?), a samozřejmě především mému neméně milovanému kamarádovi Rudovi. 

Doba se vyvíjí, doba spěchá. 

Vyvíjelo se i DETTO, které kolem 90. let přešlo na styl crazy metal, a v roce 1991 vydalo EP Perpetuum Debile. 

Toho času nezlomný frontman Pavel Řehoř (již bez svého kámoše Tomáše Jégra), obklopen v tu dobu neznámými bratry Dadákovými (Ota a Jara) a bubeníkem Radkem Plavinou (ex-Puls) stvořil unikátní platformu crazy metal. 

Nedá se na ni zajít, ale nedá se na ni ani zapomenout. Unikátní záznam brněnského vystoupení z pátku 16. 11. 1990 budiž Váš, protože kterak ukázal čas (a děcka, už tomu bude fakt skoro 30 let), Rychlošalina je hrozná konina! 

A kde že to vlastně bylo? No bez Rudy bych to nedal: možná tomu uvěříte či nikoliv, ale koncert se odehrál na slavné Šelepce. Nenechte se prosím mýlit těmi nádhernými obnaženými cihlami (málem jsem napsal ženami), to byly „pouze“ dobové originální kulisy. 

Syrový, hutný, melodicky nápaditý metal prostě zní i po letech. A není to jedním uchem dovnitř a druhým ven, je to oběma ušima dovnitř! 

Shrnutí?

Formace „Detto 2 – Crazy Metal“ – Brno, hudební klub Šelepka – pátek 16. listopadu 1990 – sestava:  
  
Pavel Řehoř – kytara, zpěv 
Ota Dadák – kytara, zpěv 
Jara Dadák - bass 
Radek Plavina - bicí

Podrobný profil kapely Detto najdete i u nás na webu: https://www.metal-line.cz/articles/profil-skupiny-detto-522

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>