Krátké zamyšlení (nejen) nad sebevraždou Guse Chamberse

Krátké zamyšlení (nejen)

nad sebevraždou Guse Chamberse

ObrazekGus Chambers nazpíval se skupinou Squealer jediné album, jedno z jejích nejtvrdších, Confrontation Street z roku 2006. Vystřídal letitou ikonu kapely, lídra, zpěváka, skladatele a textaře Squealeru Andyho - génia Andrease Hennera Allendorfera, který zahynul 16. 1. 2005 při autonehodě v důsledku náledí na vozovce.



Gus Chambers (na obrázku v popředí s černými brýlemi), mimo jiné zpěvák skupiny Grip Inc., v níž působil např. s Davem Lombardem, je také mrtev. Spáchal dne 13. 10. 2008 sebevraždu. 13. 10. - tak trošku magické datum ve vztahu k nové desce The Circle Shuts, kterou Squealer mezítím vydal s novým zpěvákem, Norbertem Vornamem. Ta v Německu vyšla 12. 9. letošního roku, čili na měsíc a den přesně před Chambersovou sebevraždou. Šílené "skóre" 12/9 : 13/10.



Snad není Squealer zakletý, i když co si myslet o tom, že oba jeho dosavadní zpěváci umřeli? A není všem roztodivným souvislostem konec.

Náledí, na kterém umřel Andy, se shodou okolností může v angličtině říct black ice, doslova černý led. Je už jen asi pouhá náhoda, že deska s názvem Black Ice od úplně jiné metalové ikony, AC/DC, vyšla oficiálně přesně týden po sebevraždě Guse Chamberse, totiž 20. 10. 2008.

Mne, jakožto člověka, který Squealer miluje, těší jediné - že tyhlety vazby nejsou zase až tak silné, aby neměly jednou skončit.



Dědek.

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>