Klasický doom metal z Irska - WOLF COUNSEL vydávají nový singl

Klasický doom metal z Irska - WOLF COUNSEL vydávají nový singl

V poslední době se každý vydal po temných stezkách – smrt, zkáza a bída již nejsou výlučné pro okultní sféry a mýtické prostředí, staly se součástí reality každého z nás. Čím více přítomných silných a negativně vnímaných emocí je, tím je důležitější je ventilovat – a nechat něco mocného vystoupit z trosek a rozbitých kousků vlastní mysli.

Mezinárodní kapela Wolf Counsel, usazená v ponurých a inspirativních výšinách Irska, se chystá nasměrovat svůj hněv a utrápené smysly na svém 5. plnohodnotném albu „Initivm“, ozdobeném těžkými riffy a rozmanitými vokály. Kapela oběrovala svá srdce a duše, aby svým fanouškům znovu předložila skutečné mistrovské dílo plné strašidelných harmonií a komplexních aranží.

Wolf Counsel vznikli v roce 2014, kdy dva ostřílení muzikanti spojili své nadšení pro monumentální nízko laděnou hudbu a velké ocenění těžkopádných basových linek do stylu nové kapely. Jejich zvuk, primárně zakořeněný ve stylu prototypu doom metalu z konce 70. a 80. let, si rychle vyvinul ve velmi jedinečný a výrazný rukopis, čerpající vlivy všeho, co je těžké a pomalé. Sami členové kapely jmenují několik kapel jako svou hudební inspiraci jako Solitude Aeturnus a Cathedral.

 

 

V roce 2020 se jeden ze dvou zakládajících členů přestěhoval do Irska, což vedlo k nové a úzké tvůrčí spolupráci s novým frontmanem Conem Doylem. Wolf Counsel nyní vstřebal nové inspirace směrem k čistějšímu doom metalu s ještě těžším a epičtějším přístupem než kdykoli předtím.

Vzhledem k tomu, že se kapele daří jít do hloubky a přitom si stále lyricky pohrávat s tématem smrti a mýtických příběhů dnů dávno minulých, tento přístup se výrazně odráží na prvním singlu alba - Farewell. Pokud jde o bližší vysvětlení příběhu písně, baskytarista a doprovodný zpěvák Ralf W. Garcia, který je také hlavním skladatelem, komentuje:

„Píseň je o umírání a o tom, jak určitými způsoby prožíváme vzpomínky jiných lidí. Je důležité se smířit s tím, že nic z toho není trvalé a každý zemře a je v pořádku, aby lidé šli dál.“

Jelikož album vznikalo během lockdownu, fanoušci pravděpodobně chtějí vidět, co vzniklo za zavřenými dveřmi. Živá vystoupení jsou rozhodně to, na co všichni čekají – a Wolf Counsel slibují, že odehrají nepřestíranou, opravdovou metalovou show ze staré školy. Nechtějí žádné nesmysly, umělé obrázky a žádné kompromisy. Kapela hrála koncerty po celé Evropě s kapelami jako Procession (SE/CI), Epitaph (IT), The Order of Israfel (SE), Castle SF (US), Year of the Goat (SE), Obelyskkh (DE), Orange Goblin (Velká Británie), Dead Witches (Velká Británie), Iron Void (UK) a Ahab (DE) a doufejme, že velmi brzy přidají na svou trasu nová data – protože ty písně prostě musí být slyšet naživo.

Wolf Counsel mají sílu připravit masovou katarzi pro všechny zúčastněné.

Initivm vychází 30. září 2022; k dispozici na jejich webových stránkách. nový singl je právě venku!!!

                   Tracklist

                    01. Healer  
                    02. Torchbearer
                    03. Ruins
                    04. Aeons
                    05. The Old Ways
                    06. Initivm
                    07. Raven Dawn
                    08. On Stranger Shores
                    09. Farewell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wolfcounsel.net/
facebook.com/thewolfcounsel
instagram.com/wolfcounseldoom/

https://www.youtube.com/channel/UCOx55mfA9IMpsDp-fI7LLDQ

 

Zdroj: CMM GMBH

www.cmm-marketing.com

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>