Kapela Blamage vyslyšela prosby fanoušků. K 20 letům si nadělila akustický maxisingl

Kapela Blamage vyslyšela prosby fanoušků. K 20 letům si nadělila akustický maxisingl

Byť jsou českobudějovičtí Blamage v první řadě metalovou kapelou, občas vytáhnou akustické kytary a zahrají čistokrevný akustický set. Tyto speciální koncerty mají u fanoušků velmi pozitivní odezvu, proto nepřekvapí, že každým rokem sílí dotazy, zda Blamage nenatočí i přímo unplugged nahrávku. Vzhledem k tomu, že kapela letos slaví 20 let na scéně, naskytla se ideální příležitost tento projekt realizovat. Na Valentýna, tedy 14. února, tak vyšel čtyřskladbový maxisingl s názvem Antiporta.

„S akustickými koncerty nakládáme s rozvahou, představují pro nás výjimečnou záležitost. Možná i proto k nim fanoušci přistupují s takovým nadšením. Atmosféra je vždy úžasná. Aktuální maxisingl je dárek jak pro ně, tak pro nás. Myslím, že je to fajn zpestření naší diskografie,“ uvádí zpěvák Blamage Milan Černoch.

Sedmnáctiminutová nahrávka, která obsahuje skladby Proč, Tajemná, Proces a Sny, je dostupná pouze na digitálních platformách, o vydání na fyzickém nosiči se v této chvíli neuvažuje. „Je to skutečně speciální bonbónek, který snad fanoušci ocení. Musím říct, že natáčení byla dřina, ale z výsledku máme radost,“ říká kytarista Tomáš Kuchta.

Blamage se nyní chystají na výroční koncert, který se uskuteční 20. května v českobudějovickém klubu Fabrika. „Bude to naprosto mimořádný večer, na který se nesmírně těšíme. O to víc, že pozvánku na akci přijala legendární kapela Insania. Lístky už jsou v předprodeji, moc všem děkujeme za podporu,“ dodává Milan Černoch.

Jak bylo řečeno, Blamage letos slaví dvacátiny. Rozhodně to ale neznamená, že by v táboře kapely převládala nostalgie. Kromě ohlížení se přes rameno se muzikanti chystají i na novou dlouhohrající desku, která naváže na úspěšnou řadovku D!CKTATOR z roku 2021.

„20 let… ani tomu nemohu uvěřit! Platných by bylo tak 10 let,“ usmívá se Milan Černoch. „Na začátku by nás ani nenapadlo, že se k této metě jednou dostaneme. Každopádně ale nic nekončí. Naopak! Jsme plni energie do další tvorby a koncertů. Mezi jednotlivými vystoupeními se věnujeme psaní nových skladeb, což je něco, co nás žene dál. Nehodláme stát na místě.“

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>