Jak komunistický mlátičky mlátily máničky

Jak komunistický mlátičky mlátily máničky

Kterak už bylo avizováno - Srovnání s Mansonem? Stříhání dohola? Mlácení do krve? Jáchymov? A najíždění vozy? Mlácení obušky? Psi bez náhubku? A konečně – brutální mrsknutí s drobnou dívkou proti zdi, že málem zemřela? Ano, všechno je to bohužel pravda. 

Píše o tom Kniha v barvě krve. A ne ledasjaká kniha – s podtitulem Násilí komunistického režimu vůči undergroundu to dokumentují přímo historici Ústavu pro studium totalitních režimů (viz odkaz níže). 

Jasně, není to úplně metal, ale furt je to underground. A nejhorší je, když paměť zapomíná. Protože ono se to děje v jiných podobách stále. 

Já osobně jsem to sice naštěstí v totalitě nezažil (můj první metalový koncert byl v prosinci 1988, bylo mi 13, a na Svoboďáku si to L.P. 1989 s těmi radlicemi už rozmysleli), leč zažil jsem to na fotbalovém zápase při výjezdu fans Boby Brno do Olomouce v roce 1992, kde jsme prohráli 1:0. 

Třebaže nás tam Brňáků nebylo nijak moc, snad pár desítek a rozhodně žádná převaha, po skončení zápasu nás policajti nechtěli pustit ze stadionu, a kamoša, když chtěl normálně klidným způsobem, jsa v první řadě opustit stadec, tak policajt tak šlehl obuškem, že kamarád jenom sykl, jaká je to bolest. Jedno, jenom jedno šlehnutí! 

A pak si představte, co to muselo být za masakr, když šlehali pořád (a to nejenom doslova, ale i pomyslně ještě horšími způsoby) – o čemž je ta kniha… 

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3228424-nasilim-jim-strihali-vlasy...-zasahy-komunistu?

Námět Miťas, text Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>