HITY PRO PAMĚTNÍKY – 666. DÍL!!!

HITY PRO PAMĚTNÍKY – 666. DÍL!!!

Tož jasně, je to takový záměrný překlep, neboť ve skutečnosti jde v rámci tohoto našeho tradičního cyklu samozřejmě o 66. díl, nicméně tohle svádění ďábla nešlo nevyslechnout a ono číslíčko bylo nutno prostě překřtít (úplně vidím, co se asi děje v pekle při slově křest).

A když teda 666, asi byste čekali pořádnou satanistickou nálož nebo aspoň ponurej black metal či co. Ne né, řekl Dědek, i když vlastně tak trochu jó.

Tahleta věcička totiž vyšla na zcela unikátním řadovém kompletu ALEŠ BRICHTA BAND: Divadlo snů (DVD + 2CD, rok 2006, Popron Music - ve své době za pouhých 399 Kč), no a proč tedy tak trochu black? Poněvadž na tohle dílo složil Brichtovi 10 skladeb brněnský black metalista Petr Blackie Hošek, známý zejména z formací Root nebo Cales.

Zrovna tuhle ovšem ne, ta je dílem Petra Buneše a slova pivopitelně Aleš, což ovšem ničeho nemění na jejím pekelném charakteru. Docela čerstvě si pamatuju, jak tahle zonka duněla ve své době v jakémsi přímém televizním přenosu, a když Aleš Brichta se svým Bandem dohrál, polovina lidí byla svým snobským výrazem evidentně zděšená, a druhá polovina už tam nebyla, panč si je čert za jejich hříchy odnesl do pekla.

Zůstal Aleš Brichta, zůstalo peklo, zůstala kvalitní muzika, která si na nic nehraje a prostě „jenom“ fakt dobře hraje.  

Je tady starý kultovní, vpravdě „vyPečený“ videoklip, který na zmíněném retrospektivním DVD logicky ještě nenajdete (pouze audio na CD; nechybí ovšem na pozdějším – 2009 – Aleš Brichta: Best of Videos – Beatová síň slávy), ale tady je, a jede v plné parádě do… :-)

P.S.: Á propos, až zase pojedete někdy výtahem, dobře si rozmyslete, které tlačítko zmáčknete – ehm, tady máte návod v češtině:     

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>