HITY PRO PAMĚTNÍKY – 65. DÍL: Úvodní song z filmu KLADIVO NA ČARODĚJNICE (hudba: Jiří Srnka / text: Ester Krumbachová)

HITY PRO PAMĚTNÍKY – 65. DÍL: Úvodní song z filmu KLADIVO NA ČARODĚJNICE (hudba: Jiří Srnka / text: Ester Krumbachová)

„Jak černý mrak / už táhne smrťák zabiják“… Black Sabbath, Pestilence, Törr či Root jenom koukajʼ :-), jak brutální píseň může vůbec vzniknout. Tohle je podle mne absolutně nejděsivější a nejmrazivější píseň světového black metalu. Skladba sice vykazuje výrazně shodné rysy s německou vojenskou písní Der Tod In Flandern (viz níže), to ovšem ničeho nemění na jejím smrtelném půvabu.

Malleus Maleficarum. Kdyby tak tahle kniha z 15. století tušila, co všechno způsobí nejen v Československu. Vávrova odpověď na totalitní procesy z 50. let má na csfd.cz aktuálně neuvěřitelných, leč zcela zasloužených 88 %, což je na uživatelsky dosti kritický charakter tohoto webu docela monumentální číslo.

(Třebaže Törr zplodil videoklip ke své asi nejslavnější bombě nikolivěk ze záběrů Kladiva na čarodějnice, ale z Pokladu hraběte Chamaré, inspirace názvu zonky samotné je zcela zřetelná. A jelikož jsme odkaz na tento videoklip měli na našem webu již mnohokrát, zde jej už neuvádíme, hledě na fakt, že s původním filmovým hudebním motivem má pramálo společného.) 

Ve třetím tisíciletí se v rámci pošetkového boomu objevila na pultech trafik DVD reedice filmu za 49 Kč (2005).

V roce 2011 „by PAŘÁT magazíne“ vychází unikátní kolekce Tribute TÖRR: Institut černého kovu, kde druhé místo v pořadí zaujímá se skladbou Kladivo na čarodějnice skupina KARDACHERON, jež si dovolila svoji verzi předznamenat právě úryvkem z filmové znělky – poněvadž tohle na našem webu ještě nebylo, pojďme si to pustit:

https://www.youtube.com/watch?v=3V7mgJ1OafU

No a nechoďme dlouho kolem horké kaše, anžto horké to tehdy vskutku bylo – je tady nesmrtelný smrtící originál:

Jak černý mrak

Už táhne smrťák zabiják

Už táhne smrťák zabiják

 

Už zabiják táhne na hrbatém koni 

A na tom koni kosti jenom zvoní…

Dobrou chuť k nedělnímu obědu přeje Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>