Historie a název

V magické chvíli 16.6.2006 v 16:06 hod. CET byla založena magická kapela Rekes Mudes. Čtyři muzikanti z Brna-Žabovřesk proměnili své dobré sousedské vztahy v hudební uskupení, které si kladlo dva hlavní cíle: jednak tvořit kvalitní hudbu, která by uspokojila jejich vlastní hudební vkus a jednak strhnout masy, protože jen taková hudba, kterou někdo poslouchá, má smysl. To první se jim už povedlo. Svou vlastní hudbu rádi a často poslouchají a jsou s ní velice spokojeni. Na splnění druhého cíle (strhnout masy) se kapela pečlivě připravuje...

 

Obrazek

Hlavním přínosem kapely by mělo být vyplnění prázdné díry na české hudební scéně v oblasti klasického melodického rocku. Mnoho kapel v této zemi míchá styly, zkouší nové postupy a alternativy. Každý chce být tak strašně jiný, vyjímečný a neohraný, až nakonec není skoro nikdo, kdo by tu dělal poctivý čistý rock - bez přísad, bez alternativ, bez vedlejších vlivů. Tak, jak to dělají např. Aerosmith, Bon Jovi, Alter Bridge nebo Nickelback - právě tito rockoví velikáni jsou pro tuto kapelu největším zdrojem inspirace. Právě tuto hudbu chce tato kapela přinést lidem.

 

Velký důraz klade kapela Rekes Mudes na své texty. Jsou velice silné a zásadně v českém jazyce. Vypráví většinou o lásce a o všech strastech a slastech s ní spojených a jsou tvořeny s maximálním nasazením a precizností.

A proč vlastně Rekes Mudes?

 Zkuste si představit úder sedmi seker naráz. Tak hutný má kapela zvuk. Tak těžké jsou útrapy hrdinů našich písní. Tak křišťálový je hlas zpěváka. Tak přesné jsou bicí. Tak ostrá je kytara. Tak dunivá je basa. Tak moc se zrcadlí úder sedmi seker v hudbě této kapely.

 

Proto Rekes Mudes, tedy seduM sekeR (zrcadlově).


ZDROJ: rekesmudes.cz

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>