FORREST JUMP se vrací s coverem „Zafúkané“

FORREST JUMP se vrací s coverem „Zafúkané“

Čekání na první zvukovou stopu znovuzrozených FORREST JUMP je u konce. Kapela vypouští první singl, který zároveň doplní videoklipem z dílny Jirky Kobylanského. Poprvé v historii kapely se jedná o převzatou věc a fanoušci kapely můžou být výběrem lehce překvapeni.

„Kromě tohoto songu máme připraveno několik písní autorských a původně jsme vůbec o vydání coveru jako prvního singlu nepřemýšleli. ‘Zafúkané‘ je ale tak silná skladba, že když bicmen Pepa Cigánek prohlásil „proč vlastně ne?“, šli jsme do toho. Má to pro nás i symboliku v tom, že FORREST JUMP ještě nikdy oficiálně cover songu nenahráli, takže se to s novou sestavou samo nabízelo. A povzbuzení od kluků z FLERET nás taky nakoplo správným směrem,“ komentuje důvody výběru frontman Pepa Michálek.

Aranže předělávky dostal na starost kytarista Michal Stochleba, kterého fanoušci můžou znát z kapel SUNSET TRAIL nebo HAZYDECAY, a který spolu s basistou Kubou Ticháčkem vytvořil zbrusu novou strunnou sekci Forrest Jump. „Písnička ‘Zafúkané’ mě provází v podstatě celý život. Je to jeden z těch songů, bez kterých se neobejde žádná táboráková akce, takže jsem byl hodně rád, když jsem zjistil, že Pepa jej má stejně rád jako já. Chtěli jsme té písni a vlastně i klukům z FLERET vzdát hold a zároveň do ní otisknout svůj rukopis,“ dodává k tématu Michal.

Obrazovou stránku věci obstaral dlouholetý kamarád a spolupracovník kapely Jirka Kobylanský. „Song samozřejmě navádí k myšlence cesty zafúkanou krajinou za krásnou ženou někde v malebnej chalůpce, nakonec jsme si ale řekli, že by to bylo příliš jednoduché. Rozhodl jsem se tedy, že fanoušky překvapíme a onou krásnou ženou v chaloupce bude samotný Hrach, potažmo celá kapela FLERET, jež se uvolila k účinkování v našem klipu,“ usmívá se režisér, kameraman a střihač v jedné osobě a pokračuje: „Většinu času jsem se však snažil o symboliku samotného těžkého putování jednotlivých členů kapely, jde o jakousi metaforu cesty životem, na niž se potkají staří známí i neznámí a od tohoto momentu se již na tuto cestu vydávají společně, stejně jako je tomu v případě FORREST JUMP,“ prozradil Jirka Kobylanský. Kapela FORREST JUMP se už v nové sestavě pilně věnuje koncertování, v létě ji bude možné vidět na festivalových pódiích.

forrestjump.cz/

facebook.com/forrestjumpofficial

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>